50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 10.19
Bensőséges templombúcsú Szilvástelepen

Szent Anna, a nagymamák követendő példaképe

A búcsúi szentmise ünnepi szónoka p. Gáll Márton szalvatoriánus szerzetes volt (középen) Bokor Andrea fotója
A búcsúi szentmise ünnepi szónoka p. Gáll Márton szalvatoriánus szerzetes volt (középen) Bokor Andrea fotója
A Mosóczy-telepi római katolikus egyházközséghez tartozó szilvástelepi római katolikus templom búcsúünnepségét vasárnap 17 órától tartották, ahol ft. Kalapis Damián plébános köszöntötte a szép számban megjelent híveket és a paptestvéreket, ft. Sándor Tivadar arad-gáji plébánost, ft. Sándor Balázs kórházlelkészt és utoljára, de nem utolsósorban az ünnepi szónokot és főcelebránst, p. Gáll Márton temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus szerzetest.

P. Gáll Márton ünnepi szentbeszédében a templom védőszentjének, Szent Annának, Jézus nagymamájának az Isten Fia nevelésében kifejtett érdemeit domborította ki. Az ő példájával hívta fel a figyelmet a nagymamáknak a család összetartásában, a gyermeknevelésben kifejtett elévülhetetlen szolgálataira. A búcsúi szentmise ünnepélyességét nagyban emelték a Bakó Antal kántor által felkészített, vezényelt Schola Sanct Josephi Aradiensis templomkórus pallérozott énekei.
A búcsúi szentmise végén ft. Kalapis Damián plébános megköszönte a híveknek a jelenlétet, a paptestvéreknek a szolgálatot, végszavában minden jelenlévőt a templomudvaron adott agapéra hívott.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'