Vasárnap, 2018. július 22., 23.32

Vakációs Gyermek-bibliahét Végváron

Vakációs Gyermek-bibliahét Végváron
Vakációs Gyermek-bibliahét Végváron

Idén augusztus 7–11. között tartottuk a Gyermek-bibliahetet Végváron, amely Istennek hála és a családoknak, illetve gyermekeknek köszönet helyi táborrá nőtte ki magát. A végváriak táborát erősítette a Temesvárról és Budapestről érkezett gyermeksereg is.

Hétfőtől péntekig naponta 15–20 óra között tartott a foglalkozás, amelyen rendszeresen 40 gyermek vett részt. A központi téma az 500 éves Reformáció volt és annak a magyar úttörői.  A végvári ifjak nagy segítségünkre voltak, hiszen az ő közreműködésükkel betekintést nyerhettünk Dolcsesza cukrászmester cukrászdájának kulisszatitkaiba. Dolcsesza segítői az ünnepi torta elkészítésében egy-egy jeles ember volt: Károly Gáspár, Luther Márton, Dévai Bíró Mátyás, Kálvin János és Szikszai György. Fontos hozzávalókat hoztak és adtak át, ami ennek az ünnepi tortának különlegesen finom ízt adott. A recept így szól: 1. Olvasd a Bibliát!, 2. Legyen erős hited!, 3. Fogadd el Isten kegyelmét!, 4. Nézz Jézusra! és 5. Mindenért adj hálát Istennek! Az ünnepi recept minden hozzávalója mellé volt egy rövid leírás is, a következő bibliai történetek: 1. Az etióp kincstárnok megtérése, 2. A kapernaumi százados szolgájának a meggyógyulása, 3. Az adós szolga, 4. Jézus a tengeren jár és 5. A kegyes Ezékiás király.

Hogy a recept leírásainak lényege jól fejbe vésődjön, minden nap megtanultuk az aranymondást is, amit egész héten ismételgettünk. Ezek mellett volt még énektanulás, kézimunka, imádság, kincskeresés, sok-sok játék és jókedv. A szorgos és ügyes asszonyaink minden nap készítettek valami finomságot: szendvicset, hot dogot mustárral vagy ketchuppal, lángost, palacsintát lekvárral vagy tejföllel, zsíros kenyeret paprikával, paradicsommal. A gyülekezeti tagok jóvoltából fagylaltot, édes és sós süteményt, valamint lépesmézet is kaptunk adományba, amit a gyerekek nagy örömmel fogyasztottak el. Igazából a zsíros kenyér is olyan jól esett, mintha sohasem ettünk volna. Szóval jó hangulatban és töretlen kedvvel telt el a bibliahét. A péntek estét szülőkkel, nagyszülőkkel együtt zártuk, ahol ők is interaktív játékban vettek részt. Kivetítettük a hét eseményeiről készült fényképeket, a gyermekek által telefonnal készített rövid videókat, ami szintén derűt csalt mindenki arcára. Megállapítottuk azt is, hogy a felnőttek is sok, az egyházzal, vallással és reformációval kapcsolatos kérdésre tudták a választ. Szóval a vizsgán mindenki átment, így hát közös énekléssel és szeretetvendégséggel zártuk a családos napot. Vasárnap a gyerekek a gyülekezet előtt is elénekelték a bibliahéten tanult énekeket.

A gyermekek visszajelzése ez volt: „Kár, hogy vége!” De folytatódnak a heti bibliaórák és ott is jókat játszunk és tanulunk. Öröm volt együtt látni őket és az, hogy nap mint nap vitték a jó hírt (az evangéliumot), mint az első keresztyének. Ezen a héten a gyermekek által nyert dicséretet az Isten.

Köszönjük a fáradhatatlan segítséget ifjainknak, a konyhán szorgoskodó asszony testvéreknek és a férfiaknak, adakozó gyülekezeti tagjainknak, az egyházközség alkalmazottainak és mindenkinek, aki hozzájárult a bibliahét sikeréhez.

„A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által.” Róma 10,17.

Bódis Ferenc esperes

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'