Hétfõ, 2018. október 22., 12.43

XX. Dávid Ferenc-emlékzarándoklat

A Magyar Unitárius Egyház Képviselőtanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) szervezésében kerül sor 2017. november 4-én a XX. Dávid Ferenc-emlékzarándoklatra Déván.

Az idei esztendő zarándoklatára a reformáció 500. évfordulója szellemében készülünk. Az ODFIE kreatív, fiatalos elemekkel teszi emlékezetessé ezt a zarándoklatot. 

Program:

13.00 – Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr imája a várba indulás előtt. (Változás a korábbi zarándoklatokhoz képest, hogy az ima nem a lépcsőknél, hanem a felvonó alatti téren lesz elmondva, annak érdekében, hogy azok is részesei lehessenek, akik felvonóval szeretnének feljutni a várba.)

13.45 – Istentisztelet. Szószéki szolgálatot végez Rácz Norbert Zsolt és Rácz Mária, kolozsvári lelkészek.

Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr köszöntőbeszéde. További köszöntő beszédek: a testvérfelekezetek, a városvezetés, a magyar kormány részéről.

14.45 – A rajzpályázat eredményeinek kihirdetése.

15.00 – Várjáték. Előadják a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karának hallgatói, valamint az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet ifjai.

15.15 – Gyertya- és fáklyagyújtás, valamint virágok és koszorúk elhelyezése az emlékcellánál.

15.30 – Levonulás a várból a dévai unitárius gyülekezet imaházába (Lucian Blaga utca 14. szám), valamint a dévai református gyülekezeti házba, Melite Ház (imaházzal szemben.) (A jelzett helyszíneken a következő egy órában párhuzamosan zajlanak a zarándoklat záró programrészei.) 

Az ODFIE nevében, 

Fülöp Júlia lelkész

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'