JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 07.26

A nagy többségnek sikerült az érettségije

A nagy többségnek sikerült az érettségije
A nagy többségnek sikerült az érettségije

Felfokozott várakozás előzte meg az ide érettségi vizsgák eredményeinek nyilvánosságra hozatalát ma.

Az oktatási minisztérium internetes honlapja lefagyott néhányszor, miközben a jegyeket böngésztük, délután négyre – amikorra a listák kifüggesztését ígérték – a nagyobb vizsgaközpontokban hosszú sorok alakultak ki.

Arad megyében a 4417 beiratkozott végzős közül 4362-en vettek részt a vizsgákon (az 55 hiányzó különböző okok miatt nem jelent meg). Egyetlen egy diákot csaptak ki, és 424-nek nem sikerült az érettségije; közülük hárman minden vizsgán megkapták ugyan az átmenő jegyet, az 5-öst, de az átlaguk nem érte el a 6-ost, így a szabályok értelmében nem kaphatnak diplomát. A sikeresen érettségizők száma tehát 3937 (ami 90,26 százalék), közülük ketten színtízesre diplomáztak; 1034 vizsgázónak nagyobb 9-nél az átlaga, 1509-en 8-as és 8,99 között teljesítettek, 1202-en 7 és 7,99 között, és csak 190-en 7-es alatt.

A magyar iskolában, a Csiky Gergely Iskolacsoportban 89 ide, és egy korábbi végzős vizsgázott. A 90-ből csak négy vizsgázót „vágtak el”, ami dr. Egyed Péter bizottsági elnök szerint nagyon jó eredmény. A Csikyből a legjobb eredményt Tokács-Máthé Enikő érte el 9,65-ös átlaggal, egy századponttal megelőzve az amúgy abszolút évfolyamelső Matanie Ábelt (9,64).

Temes megyében közel hétezren „álltak rajthoz”, és több mint 90 százalékuk átment a vizsgán. 424 a bukottak száma, közülük hatan voltak olyan balszerencsések, hogy megkapták az átmenő jegyet, de nem érték el a 6-os átlagot (a legtöbbet, több mint 200-at román írásbeliből vágtak el). A megyében hárman vizsgáztak 10-esre. A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumból 40 végzős volt érdekelt az érettségin, közülük négynek nem sikerült első nekifutásra. A Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban idén nem volt végzős magyar osztály.

A nagyenyedi Bethlen Gábor Gábor Kollégiumban 61 végzős (közülük egy a korábbi évfolyamok egyikéről) iratkozott be a vizsgákra, de csak 60-an jelentek meg. Mindössze két vizsgázó nem ment át. A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban a 17érettségizőből 15-en mentek át.

A jegyükkel elégedetlenkedők tegnap este nyolc óráig óvhattak. A fellebbezések kivizsgálása, a dolgozatok újrajavítása után július 9-én teszik ki a végleges eredményeket. Akinek nem sikerült a vizsgája, az augusztus végi pótérettségin próbálkozhat. Erre július 13. és 17. között lehet beiratkozni.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: nézelődő / Vasárnap, 2009. július 05., 20.33 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A Csikysek eredményei, betűrendben:
http://bacalaureat.edu.ro/2009/rapoarte/AR/lista_unitati/575/rezultate_finale/alfabetic/index.html
Hozzászólt: Ilona János / Vasárnap, 2009. július 05., 19.40 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Pontosítás.

Az eredményeket tartalmazó listákat már délelőtt, de legkésőbb déli 12 óráig ki kellett függeszteni minden vizsgaközpontban.
A Csikyben fél 11-kor függesztettük ki a listákat.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'