Kedd, 2018. december 18., 16.53
Meghívó a VIII. régiós versmondó versenyre

Anyanyelv, szülőföld, nemzet

Az Aradi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete, a Magyarnak lenni jó közösségépítő program részeként 2011. november 26-án, szombaton tartja hagyományos régiós versmondó versenyét.

Társszervezők: a pécskai Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Arad megyei szervezete.

A nyolcadik alkalommal sorra kerülő  megmérettetésen részt vehetnek és felkészítő tanáraik kíséretében sok szeretettel várjuk Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény és Temes megye V–XII. osztályos tanulóit.

A négy korosztályba sorolt versenyzők (V–VI., VII–VIII., IX–X. és XI–XII. osztályos tanulók) két verssel vehetnek részt a megmérettetésen, amelyek egyikét az ajánlott versek jegyzékéből, a másodikat pedig a magyar líra témához kapcsolódó műveiből kell választaniuk. Egy vers szavalata nem haladhatja meg az 5 percet, ezért a hosszabb versek esetében a feltételnek megfelelően választható az előadásra kerülő részlete.

Az ajánlott költemények jegyzéke az arhapoegy@yahoo.co.uk villámpostán, illetve az EMNT Arad megyei Demokrácia-központjában igényelhető.

Jelentkezni lehet a 0745-379-165, 0257/211-116 hívószámokon, vagy az arhapoegy@yahoo.co.uk villámposta címen, illetve az Arad megyei Demokrácia-központban Arad, L. Blaga (Templom) utca 2. szám.

Jelentkezési határidő: 2011.november 21., hétfő 12 óra.

Minden versenyzőt sok szeretettel várunk.

A szervezők


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'