JelenHaz
Péntek, 2019. július 19., 05.09
Diákfoci

Bartókos siker az Európa-napi kupán

Bartókos siker az Európa-napi kupán
Bartókos siker az Európa-napi kupán

A Temes Megyei Sportigazgatóság szervezésében több sportágban is vetélkedőket szerveztek általános iskolásoknak a Vadászerdőben a múlt szombaton, Európa Napja alkalmából.

Labdarúgásban a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum együttese diadalmaskodott, a fináléban gólnélküli döntetlen után büntetőkkel győzve a temesvári 5-ös számú iskola ellen (az 1-es iskola, illetve a gyarmatszőlősi és a győrődi iskolák vettek még részt a tornán). Az első helyen kívül további elismeréseket is kapott a bartókos csapat: a legjobb kapusnak Kovács Zsombort, a legtechnikásabb játékosnak Leleczi Bélát választották – büszkélkedett tanítványaival Todorov Iván testnevelő tanár.

Május 31-én újabb bajnokságon vesznek részt a bartókos futballisták, de ezúttal a kilencedik osztályosok. A lugosi úti Kempingben szervezik meg a hagyományosan június elsején esedékes, de a helyhatósági választások miatt előrehozott diáklabdarúgó-tornát, amelyre a Bartókon kívül az Erdészeti Líceumot, és a nem román tannyelvű iskolákat (Obradovics, Calderon és Shakespeare) hívták meg. A rendezvénynek a Temesvár szellemiségéért elnevezést adták, mert Todorov szerint más téren is együttműködéseket szorgalmaznak a nemzetiségi iskolák között.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'