JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 03.32
Iskola másként Erdőhegyen

Fát ültettek, báboztak, versenyeztek

A győztes focicsapat a felkészítő tanárukkal
A győztes focicsapat a felkészítő tanárukkal

Sok munka, de jókedv és kreativitás is jellemezte az Iskola másként hetet az Erdőhegyi Általános Iskolában. Hétfőn, április 7-én filmvetítéssel kezdtük a napot, majd az uzsonnaszünet után Papp József tiszteletes úr tartott előadást a víz fontosságáról. 

Közben megérkeztek a gyümölcsfák Aradról, Bíró Zoltán helyi tanácsos jóvoltából. Iskolánk benevezett a „Gondolkozz zölden, láss zöldet” elnevezésű versenybe. A pályázatot a megyei tanács és az aradi tanfelügyelőség írta ki. A megyei iskolák versenyén a fődíj kilenc számítógép, célja a gyerekek természetszeretetre és -védelemre való nevelése. Iskolánk negyven gyümölcsfát és tíz rózsabokrot kapott, ehhez járult hozzá a Gál Éva Gabriella tanító néni által felajánlott öt tuja.

Kedden több csoportra oszlottunk: sokat tevékenykedtünk a „Gondolkozz zölden, láss zöldet” versenyen. A legtöbben az iskola udvarán dolgoztak, a zöldövezet kialakításán fáradoztak. Kikapálták a gazt, elhordták a törmelékeket, kiásták a gödröket az ültetendő fáknak, bokroknak. Pusztai Levente Zoltán tanulónk lenyírta a füvet az iskola udvarán és környékéről. Köszönjük Máté Csabának a törmelékek elszállítását. Voltak, akik az óvoda udvaráról kapálták ki a gazt, de az óvoda árkát is kitakarították. A kisebbek a szemetet szedték össze az iskola és az óvoda környékén. A munkában a legkitartóbbak Gácsi Botond Ernst, Göröngyi Barbara Lenke, Köpe Daniel Alex, Leteg Brandon Ladislau, Marian Róbert Andrei, Molnár Adrienn, Schneider Róbert és Zleoczki Ibolya voltak. Szintén kedden, három tanulónk részt vett a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola által megszervezett Vidám VersekVersmondó Versenyén. Az V. osztályt Demeter Réka, a VI. osztályt Kovács Krisztián, a VII. osztályt Orbán Ágota Dóra képviselte. Gratulálunk Kovács Krisztiánnak, aki az V–VI. osztályos kategóriában elhozta az első díjat.

Szerdán megkezdtük a rózsák, a tuják, majd miután az eső egy kicsit megállt, a gyümölcsfák ültetését, a tanulók egy másik csoportja az óvoda előtti fákat meszelte. Két tanulónk Dávid Benjámin és Molnár Rafael az utolsó iskola körüli fa beültetéséig segített. Szerdán zajlott a Kenguru matematikaverseny is iskolánkban, a versenyen az V–VIII. osztályos tanulók vettek részt. Az V. osztály egy érdekes, mini parkot hozott létre.

Csütörtökön kézműves tevékenységek zajlottak. Az osztályok a tanító nénik és az osztályfőnökök segítségével készítették el a pályázatra benyújtott alkotásokat. Később a VIII. osztály a Technológiai Líceum nyílt napjára látogatott el, az V. és a VI. osztály városnézést követő pizzázáson vett részt.

Az óvodások is számos tevékenységen vettek részt ezen a héten, amikor énekversenyt és kézműves foglalkozást szerveztek számukra

Pénteken a napot bábelőadással kezdtük. A húsvétról szólt a Hasas Katalin, a Csiky Gergely Főgimnázium gyógypedagógusa által szervezett, diákokból álló csoport játéka. Köszönjük az előadást, az ajándékokat és azt, hogy közösen készülhettünk az ünnepre. Az előadás után megtekintettük a „Gondolkozz zölden, láss zöldet” versenyre elkészített filmet, majd a pályamunkák bemutatására került sor. Minden osztály minimum három húsvéti képeslappal, újrahasznosított tárggyal és a „Varázslatos természet”-ről írt alkotással képviseltette magát. A legjobbak oklevelet kaptak, két korcsoportban: előkészítő osztálytól IV. és V–VIII. osztályos kategóriában. A díjkiosztás után következtek a várva várt „Iskola másként kupa” versenyszámai. Volt „Tojás-staféta”, valamint kosárlabda és foci. Délután háromig tartottak a mérkőzések, majd kicsit fáradtan, de élményekkel telve „nekivágtunk” a tavaszi vakációnak. Az Erdőhegyi Általános Iskolában lezajlott Iskola másként programjait a pedagógusok szervezték, vezették, amiért köszönet jár mindnyájuknak.

Sime Judit iskolaigazgató


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'