JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 09.54
Felvételi tájékoztató körút 2008

Házhoz szállítják az egyetemekről szóló tudnivalókat

Király Noémi és Rigó Ágnes (BBEL., XII.TT) a pszichológia, illetve az idegen nyelv szakok iránt érdeklődnek
Király Noémi és Rigó Ágnes (BBEL., XII.TT) a pszichológia, illetve az idegen nyelv szakok iránt érdeklődnek
Ma délelőtt 10 órától 12 óráig a Gerhardinum Katolikus Líceumban fogadta a magyar nyelvű továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő XII.-es diákokat az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) szórólapokkal, tájékoztató jellegű kiadványokkal felszerelt csapata.


Ravai Levente, OMDSZ alelnök, kolozsvári diák lapunknak elmondta: bármely romániai magyar nyelvű egyetemről, egyetemi szakról rendelkeznek információkkal, de azokról az főiskolákról is nyújtanak felvilágosítást, ahol nagy számban vannak magyar hallgatók. A diákok itt megtudhatják milyen iratok szükségesek a felvételihez, milyen szakok működnek egyes egyetemeken, milyenek voltak a bejutási átlagok, milyen a diákélet az egyetemi központokban, milyenek a szálláslehetőségek, milyen magyar diákszervezetek működnek – egyszóval mindenről van információ, ami egy felvételire készülő diákot érdekelhet. Rendelkezésre áll az OMDSZ által kiadott magyar nyelvű továbbtanulási útmutató, az Egyetemi Kalauz 2008, amely 8 lejért megvásárolható. A végzős diákok részéről volt érdeklődés, még a Gerhardinumban tanuló román anyanyelvű diákok is érdeklődtek a felvételi lehetőségek iránt. Az OMDSZ Felvételi Tájékoztató Körút következő állomásai: szerdán délután az aradi Csiky Gergely Iskolacsoport, csütörtökön a dévai Téglás Gábor Iskolaközpont.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Koppány / Péntek, 2008. április 25., 09.46 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

En pedig elvarom... Orszagos diakszervezetrol van szo es ennek helyi szervezeterol... Nem a Gyarvarosi Szulok Egyesuletenek dolga ez. Ha tudtak a sulikban rola, akkor rendben van. Ha tudtak.
Hozzászólt: laborc / Csütörtök, 2008. április 24., 18.06 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez lenne a dolga... de nem varhatod el :)
Egyebkent meg HA a licikben tudtak a dologrol, akkor nincs baj.
Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. április 23., 17.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ezt miert nem reklamozta megfeleloen a Temesvari Magyar Diakszervezet? Nem ez lenne a dolga?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'