JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 11.47

Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!
Itt a farsang, áll a bál!

Február 19-én, szerdán nagy izgalommal gyülekeztek a zimándújfalui óvoda kicsinyei, hiszen erre a napra lett kitűzve a hagyományos óvodai farsangi bál.

Már napokkal előtte készülődtünk, maszkokat festettünk és vágtunk, farsangi mondókát tanultunk, azzal az elhatározással, hogy most végképp elűzzük a telet.

Hercegnők, kalóz, cica, Zorro, dalmata, tündér, pókember, oroszlánkirály, cowboy, varázsló, rendőr, vámpírlány és még lehetne sorolni a szebbnél szebb jelmezeket. Az ötletesen felöltözött gyermekeket sok-sok lufi, cukorka, üdítő és természetesen az elmaradhatatlan farsangi fánk várta a hangulatosan feldíszített óvodában. Táncmulatság, jelmezbemutató és farsangi lakmározás következett.

A két csoport gyermekei felszabadultan mulattak, táncoltak, játszadoztak együtt. A nap végére a kipirult arcocskákról lekerültek a maszkok, elkenődött a festék, a fejekről eltűnt a kalap és paróka.

A jelmezbál befejeztével a gyermekek saját készítésű maszkjaikat is hazavihették. A változatos jelmezekért oklevelet és édességet kaptak jutalmul.

Bold Ildikó és Veres Anabella óvónők


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'