JelenHaz
Kedd, 2019. július 16., 07.14

Jelmezparádé, farsangi fánkkal

Jelmezparádé, farsangi fánkkal
Jelmezparádé, farsangi fánkkal

Immár hagyománnyá vált az, hogy farsang vége fele álarcos bulit rendeznek a 2-es számú hosszúprogramú magyar óvodások Resicabányán. A február 22-én tartott eseményre izgalommal készülődtek kicsinyek és nagyok. 

A szülők és nagyszülők előtt rövid, vidám játékos műsort mutattak be a Halacska csoport tagjai, majd ki-ki ismertette saját jelmezét. Miklovics Anita és Czeiszperger Izabell óvónők oklevéllel és játékkal jutalmazták az ötletes jelmezeket. Az együttlét végén házigazdák és vendégek beszélgetés mellett fogyasztották el a frissen sült farsangi fánkot.

***

Resicabányán hajnali két óráig mulatoztak idén a felnőttek farsangi bálján részt vevők, igaz, ez a bál volt a legkevésbé sikeres részvétel szempontjából, hiszen száznál jóval kevesebben voltak jelen. Néhányan jelmezt is öltöttek, legötletesebbnek Cziple Günther és családja bizonyult, akik a törpét és a tanárt mutatták be, de kiemelhetjük Dana Balanescut, a kulturális igazgatóság tanácsosát, aki díszmeghívottként vett részt és a farsang  hangulatához illően jelmezt öltött.

Reméljük, sikerül a szervezőcsapatnak, a Platanus Kulturális Egyesületnek és a megyei RMDSZ-nek felderíteni a kevésbé sikeres bál okait és a jövőben mindent megtenni azért, hogy jobb legyen a közösségi együttlét.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'