MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.13
Farsangi buli illatozó fánkkal

Kannibálok, Besenyő Pista bá’ a bentlakásban

A kannibálok eredeti maskarában
A kannibálok eredeti maskarában
Arad – Idén sem maradhattak ki a farsangi bulikból a Csiky Gergely Iskolacsoport bentlakásának diákjai, az étkezdében hétfő este megszervezett ünnepségen jópofa figurákkal, ötletes darabokkal dobták fel a hangulatot. A Farkas Tímea (XI. B) és György Anikó (X. A) által vezetett műsorhoz még Kinda Julianna és Sas Ibolya pedagógusok is csatlakoztak, és meglepetésként a Ludas Matyiból adtak elő egy részletet. Bár a tévé képernyőjéről már évek óta hiányzik, a bulin újra felbukkant Besenyő Pista bácsi a L’art pour l’art társulat tagjaként, és túlzás nélkül állítható, hogy szinte jobb volt, mint az igazi. A “Szónika show” (Mónika show) színes szereplői is megszólaltak, megjelent Frédi és Béni, majd egy százlábú kanyarodott be a szűk terembe. Nagy sikert arattak a kannibálok, akik egy óvatlan pillanatban lándzsáikkal a fényképezésre koncentráló Kis P. László pedagógust is közrefogták. Persze pecsenyesütésre nem került sor, a produkció azonban roppant humorosra sikeredett. Több órába telt, míg a srácok és lányok felkenték magukra a fekete festéket, hogy minél “kannibálosabban” hassanak. A bentlakás egyik nagy “színésze” és mókamestere (aki különdíjat is kapott), Tiba Attila kiélhette magát a piaci kofák, cigányok csoportjában, ahol teljes gőzzel ropták a táncot.

Végül a zsűri meghozta a döntést, Matekovits Mária aligazgató olvasta fel a nyerteseket: elsők lettek a cigányok, második Besenyő Pista bá’, harmadikok pedig a kannibálok.
És mivel a farsang fánk nélkül nem farsang, a bentlakás szorgalmas konyhatündére 180 darab illatozó fánkot sütött a résztvevőknek, akik a produkciók után folytatták a bulizást.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'