Szombat, 2018. december 15., 15.40

Kezek tánca

A közös felvonulás
A közös felvonulás
Az idei Bethlen Napok keretében rendezték meg, ezúttal másodszor este, a nagy hagyománnyal bíró Tornavizsgát Kezek tánca címmel.Pénteken 20.30-kor a Tornakert tele volt az érdeklődőkkel és persze a fehér-fekete sportruhában megjelent diákokkal. 


Tavaly a különlegességet a világító botok adták, idén a világítás, amelyben a lányok fehér kesztyűi, a fiúk fehér zászlói, a fehér szoknyák, tornacipők nagyon látványosan és szépen világítottak.

Az ünnepélyes megnyitón felavatták a véndiákok kezdeményezésére felújított lelátót. A rendezvényen részt vettek Nagyenyed polgármestere és alpolgármestere, Borbély Károly államtitkár, iskolánk véndiákjai és a Bethlen Napok vendégei.

A közös felvonulás után a vizsgát – amelyen az iskola valamennyi diákja részt vesz a végzősök kivételével – az óvodások kezdték, majd az elemisták folytatták. Idén sem maradtak el a táncos-akrobatikus talajtorna-gyakorlatok: az IV. osztályos lányok, valamint a Bad Girls V. osztályos lányok moderntánca, líceumi diákok akrobatikus gyakorlatai lányoknak, szerugrások fiúknak, közös gúlák. A talán a leglátványosabb záró műsor a líceumi és az V.–VIII. osztályok gyakorlata volt. Amikor felemelkedett a magasba a gúlában a csúcson levő kisdiák, a tűzijáték is elkezdődött. A diáksereg ütemesen kiáltotta az égbe, hova is tartozik: B. G. K. (Bethlen Gábor Kollégium).

Az estet a The Flame koncertje zárta.

Horváth Enikő

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'