50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 05.19
Tizenhat nebuló ötvenhárom munkája

Kiállítás a könyvtárban

Nyüzsgő gyerkőcök a kiállításon
Nyüzsgő gyerkőcök a kiállításon

Június 27-én gyermeknapi rendezvényként nyílt meg ünnepélyes külsőségek között az a gyermekfestmény-kiállítás a Szombati-Szabó István Könyvtárban, amely ötvenhárom jobbnál jobb munkával dícséri a magyar óvodák és magyar iskolai osztályok gyermekeinek a tehetségét.

A kiállítás megnyitásához az a műsor is hozzátartozott, amelyet az iskolások énekszámokkal, népdalokkal színesítettek a két tanítónő (Bálint Erzsébet és Hategan Márta) irányításával s ahol Faget Hajnal kereszthegyi ovisai is besegítettek.

A megnyitón bevezető szavakat mondott Bitte Ibolya könyvtáros, a kiállítás ötlet- és házigazdája, majd Makay Botond értékelte a kiállított anyagot rámutatván arra, hogy a mi gyermekeink kiálítása sem marad el a nagyvárosi, vagy magyarországi gyermekek kiállításaitól, mert a tehetség az vidéken és szórványban is tehetség.

A háromtagú zsűri három díjjal (Gábor Zsuzsa III. Osztályos, Cosman Florea IV., Soriu Flavius óvodás a 12-es óvodából) és két dícsérettel (Dana Cajus, Gábor Rupi) díjazta a munkákat, amelyhez a közönségdíj is társult. A közönségdíjat Gábor Zsuzsa rendkívül érdekes munkája érdemelte ki, amely – minden túlzás nélkül – akár egy befutott festőnek is a becsületére válna.

Mivel az egyetlen művelődési szervezetneknem volt anyagi alapja a kiállítás támogatására, úgy Makay Botond és Ilona, illetve Bitte Ibolya adta az anyagi támogatást.

Az első három díj egy-egy különböző értékű aquarell-felszerelés, míg a többi írószerek és édességekből összeállított csomag volt, amely Seres Adél kisebbségi tanfelügyelő édességeivel is gazdagodott.

A zsűriben Tóth János, Seres Adél és egy román könyvtárosnő tevékenygedett.

A megnyitó után süteményezés és hűsitőzés zárta a koradélutáni rendezvényt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'