MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 04.07

Közösségépítés a szórványban

Közösségépítés a szórványban
Közösségépítés a szórványban
Tavalyi mintára idén is együtt bibliaheteztünk az Alsó-Kis-Küküllő mentén a magyarbényei kultúrházban. 


Idén már hét településről gyűjtöttük össze a gyermekeket: Magyarpéterfalváról, Balázsfalváról, Türből, Bethlenszentmiklósról, Küküllőboldogfalváról, Küküllővárról, Magyarbényéről, s örömmel tapasztaltuk, hogy a gyermekek, kik a tavalyi bibliahét óta nem találkoztak, ismerősként köszöntötték egymást. A gyermeklétszám idén is meghaladta a százat. A napi programot az érintett települések református lelkipásztorai, feleségük, kántorok szervezték, de a gyerekek közt volt unitárius és ortodox is.

Jó hangulat uralkodott a gyerekek között, lelkesen énekeltek, kézimunkáztak, figyeltek a napi bibliai történetekre. A bibliahét a Koen Alapítvány által kidolgozott programot követte, aminek mottója az idén: „Jertek, ünnepeljünk!”. S valóban, mi, a szervezők ünnepnek éreztünk minden egyes napot, örültünk ennek a hatalmas, lelkes gyermekcsapatnak.

Rendezvényünk költségeit az érintett egyházközségek és a Communitas Alapítvány fedezte.

A számok, a statisztikák szerint nálunk egy-két évtized múlva már nem lesz kit összegyűjteni, nem lesz kinek magyarul beszélni Isten szeretetéről, de ez a rideg számok világa. Mi, az ilyen és hasonló rendezvények után, a gyermekek lelkesedését látva, tele vagyunk reménységgel, bizodalommal.

Máté Jánosküküllővári ref. lelkipásztor

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'