MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.29

Közösségépítés Resicabányán

Az első félévet lezáró iskolai vakációban, február elején vettek részt resicabányai magyar gyerekek és a temesvári Bartók Béla Líceum  diákjai  abban a Magyar táborban, melyet a magyarországi Erdélyi Hagyományokért Egyesület és a resicabányai Templom és Iskola Szórványegyesület szervezett. 

Bajkó Károly, az Erdélyi Hagyományokért Egyesület vezetője évek óta szívügyének tekinti a szórványban élő gyerekek és fiatalok magyar irányú nevelését, több alkalommal szervezett tábort régiónkban.

A resicabányai csapatot Megyasszai Attila lelkipásztor gyűjtötte össze a Ferencfalva mellett rendezett táborba, ahol Pénzes Tünde felügyelt az V–VIII. osztályos gyerekek fölött. A temesváriakat Ilyés Szeréna és Salamon Katalin pedagógusok kísérték el. A hét folyamán magyar népdalokat tanultak a gyerekek, és a citerázás alapfogásait tanítgatta nekik Kiss Ferenc gyulai citeraművész. Sok játékban, kirándulásban volt részük. Ezúton is köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának a tábor megvalósulásához nyújtott anyagi segítséget.

A tábor után a gyerekek minden szombat délután találkoznak a Református Parókián, ahol magyar jellegű programokon vesznek részt. Ezekre az alkalmakra azokat is szeretettel várjuk, akik a táborban nem vehettek részt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: M Attila / Csütörtök, 2014. február 20., 09.15 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Isten áldja meg Bajkó Károlyt, az Erdélyi Hagyományokért Egyesület vezetőjét, aki fáradtságot nem ismerve már többször pályázott és nyert pénzösszegeket resicai gyerekek, fiatalok táboroztatására.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'