JelenHaz
Csütörtök, 2019. március 21., 12.24

Mesevetélkedő Nagyenyeden

Mesevetélkedő Nagyenyeden
Mesevetélkedő Nagyenyeden

A Pitikot Alapítvány és a Zabhegyező Gyermekanimátorok egyesülete által szervezett mesevetélkedőre idén is sor került.

Nagyenyeden immár 10. alkalommal rendezik meg e versenyt, amelyen III. és IV. osztályos kisdiákok vehetnek részt, a megye minden iskolájából, csapatokba szerveződve. Idén képviseltette magát: Lapád, Marosújvár, Balázsfalva, Bethlenszentmiklós és persze Nagyenyed.

A megyei szakaszt 3 megmérettetésből áll. Az első két csapat márciusban Nagyváradon mérheti össze a tudását az ország többi továbbjutott csapatával.

Mindhárom forduló nagyon érdekes volt. A feladatok változatosak voltak, olyanok, amelyek fejlesztik a gyerekek logikáját.

A verseny enyedi szervezője Tomai Gyöngyike tanítónő volt, zsűritagok és segítők: Gáspár Katalin magyar szakos tanárnő, Ercsey Etelka könyvtáros, Rácz Noémi, Varga Melinda, Tóth Noémi és Horváth Enikő diákok.

A mesevetélkedő legfőbb célja, hogy a gyerekek megismerjék a mesék világát, minél többet olvassanak, ezáltal is fejlesszék memóriájukat, jobban boldoguljanak a szövegértésben.

A harmadik fordulón, avagy a döntőn – amelyre február 10-én 15 órai kezdettel a Bethlen Gábor Kollégium könyvtárába került sor – 11 csapat vett részt. A Bóbiták és Micimackók nevű két enyedi csapat jutott tovább a nagyváradi országos döntőre. Gratulálunk!

Horváth Enikő

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: botond / Szombat, 2010. február 13., 14.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

nagyon jo

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'