JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 12., 10.03
Beszámoló a Hóhányó Olimpiáról

Minden hó, ha a vége hó…

“Hózd” meg jobban!...
“Hózd” meg jobban!...
Fáradalmainkat kipihenve, maradék kajánkat kipakolva, átázott cuccainkat megszárogatva megelégedéssel állapíthatjuk meg, hogy tervezett céljainak idén is megfelelt a Hóhányó Olimpia, ugyanis az a rendezvényünk volt, ahol március első hétvégéjén a szórakozáson és a jó hangulatú, kötetlen beszélgetéseken, hóbortos versenyszámokon kívül komoly szervezeti ügyekkel nem foglalkoztunk, nem gyűléseztünk, nem képeztünk, csupán kikapcsolódtunk.


És így volt ez jó, ugyanis 11 tagszervezetünk közel 100 képviselője nem csupán megjelent, hanem a hangulat, valamint a visszajelzések alapján jól is szórakozott, és kellemes emlékekkel utazhatott haza. Köszönet jár ezért mindazoknak, akik megfelelő elszántsággal, lelkierővel és jó hangulattal felszerelkezve nekivágtak, és el is jutottak kisebb-nagyobb kalandok közepette a XIII. Hóhányó Olimpiára, melyhez hasonló szépszámú és színes részvételt ritkán van alkalmunk tapasztalni.

A teljes létszámot tekintve idén is több mint 300 fiatal hóhányót mozdított meg a már rendhagyónak számító Hóhányó Olimpia. A hóbortos rendezvényre csütörtöktől szombatig érkeztek fiatalok, ahol a madarasi menedékházban minden este hatalmas buli várta őket. Először a Hóhányók történetében egy ismert és közkedvelt humortársulat előadására is sor került, vendégünk volt a Székelylend több mint hóbortos csapata, telt házas előadásuk alatt nagy volt a hahotázás, a közönség kétszer is visszatapsolta az Aranka, szeretlek című dalt. Érdekességnek számított a sok hó-alkotás, amelyek a hó-szobrászat során készültek, hó-autó, hó-szörny, valamint Kökhter szobrászművész műalkotása, melyet láncfűrésszel egy jégtömbbe faragott. A vetélkedőkre szombaton került sor, a sűrű köd és az erős hófúvás nem tántorította el az ifjú hóhányókat, akik hó-szobrászatban, hó-fociban, hó-szumóban, hó-centrifugában, hó-kötélhúzásban és hó-lesiklásban mérettettek meg. A dobogón végzett, harmadik helyen a Culagok csapata, második helyen a Rekkencs ölők, első helyezett pedig a Taktorok lett. A MISZSZ csapata, a MISZSZ-ionáriusok halált megvető bátorsággal küzdött, minden versenyszámban részt vett, a hó-focit megnyerte, összesítésben pedig a jól megérdemelt hatodik helyezést érte el.

Köszönet jár a helyi szervezőknek és mindazoknak, akik függetlenül attól, hogy szervezeti háttérrel rendelkeztek, vagy csupán MISZSZ-esek, TMD-sek, UFF-osok barátai, barátnői voltak, többel vagy kevesebbel hozzájárultak a Hóhányó sikeréhez, ezzel is közösségünket építve, erősítve. A sok kacagás és a jó hangulat végig uralta a rendezvényt, az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), a Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ) várnak mindenkit jövőre is hóval és mindenféle jóval. Találkozunk jövőre a XIV. Hóhányó Olimpián a Madarasi Hargitán!
A MISZSZ Sajtószolgálata

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'