JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 16.59

Modern mesét Mátyásról!

 
 
2008. február 17., 06.00
Vasárnap
A szentesi Mosolygósabb Régióért Kulturális Közhasznú Egyesület a Reneszánsz emlékév tiszteletére nemzetközi meseíró-versenyt hirdet három korcsoportban. Pályázhatnak 4–6. és 7–8. osztályos tanulók, valamint 18 év felettiek.

A vetélkedő mottója: Meghalt Mátyás király, oda az igazság! Olyan párbeszédes meséket, történeteket várnak, amelyek a máról szólnak, nem a klasszikus szereplőkkel és történettel mesélnek klasszikus értékekről és hangnemben, hanem modern gondolatiságot hordoznak, újszerű ötleteket használnak, és örök értékeink megóvására figyelmeztetnek. A meséknek nem lehet hőse Mátyás király, a történet nem játszódhat Mátyás korában.
A modern mesék számítógéppel maximum öt gépelt oldal terjedelemben készüljenek (normál sortávolság, 14-es betűméret.) A dolgozatokat három egymással egyező példányban kérik elkészíteni és beküldeni. A borítólapon fel kell tüntetni a szerző nevét, életkorát, lakcímét, adott esetben felkészítője és iskolája nevét, e-mail címét és telefonszámát. Csatoljon továbbá egy nyilatkozatot arról, hogy a mű a saját szerzeménye, és az nyomtatásban még sehol meg nem jelent.
Postacím: Magyarország, 6600 Szentes, Nagyörvény utca 58. szám, beküldési határidő: március 30. A legsikerültebb munkák megjelennek a www.varosivisszhang.
hu internetes oldalon, és íróik értékes tárgyjutalmakban részesülnek. Eredményhirdetés és díjátadás: május 9-én Szentesen, a Kiséri Napok keretében. További részletekről a 0036-20/983-72-26-os telefonszámon, vagy a visszhang@szentesinfo.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'