Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.04

Motoros-lecke civilizációból

Motoros-lecke civilizációból
Motoros-lecke civilizációból
Nagy volt a szenzáció Vajdahunyadon, amikor a hétvégén több mint 400 motoros robogott végig a város központján.


Persze, voltak, akik ezúttal is rosszallóan néztek a zajos masinákra, de a lakosság jó része kíváncsian és rokonszenvvel szemlélte a népes csapatot, melyet a hazai motorosok mellett a kétkerekűek osztrák, magyar és német szerelmesei alkottak. Bár eredetileg kétezer résztvevőre számítottak, így is elégedettek voltak a szervezők az első nándorvölgyi Free Bikers Week-kel – mondta az Achimoto Team Club vezetője, Marius Achim.

A Nándor patak mentén sorakozó sátortáborban éjjel-nappal fergeteges volt a hangulat. Ha épp nem volt “hivatalos” fellépő, a motorosok jól elszórakoztatták magukat: versenyeket rögtönözve, lubickolva és természetesen meg-meghúzva a söröskorsókat. A háromnapos jókedv után azonban meglepően tisztán maradt a völgy. “Odafigyeltünk, hogy azért ne hágjuk át a civilizált együttélés határait” – fogalmazott a főszervező, aki szerint a hétvégi találkozónak ez volt az egyik fő célja: tudatosítani a lakosságban, hogy a motorosok is civilizált, békés emberek.
Hogy e hétvége után a környékbelieknek, az autóvezetőknek javult-e a véleményük a motorosokról, nem tudni, de tény, hogy tisztábban hagyták a völgyet, mint ahogy kapták.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'