JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 10.19

Örökségünk Őrei – A Kultúrpalota örökbefogadói

Örökségünk Őrei –  A Kultúrpalota örökbefogadói
Örökségünk Őrei – A Kultúrpalota örökbefogadói

Az Örökségünk Őrei egy verseny, mely keretén belül csoportunk, a Históriások, melynek tagjai: Czernák Endre, Horváth Szilvia, Méhész Dávid, Szabó Izabella, és jómagam, Benő Alexandra, örökbefogadtuk a Kultúrpalota  épületét.

A verseny lényege, hogy az örökbefogadott épületet bemutassuk, népszerűsítsük, melyre kis csoportunk is törekszik. A tavalyi év folyamán, mikor meghirdették a versenyt, csoportunk egyhangú döntéssel a Kultúrpalotát választotta, hiszen ez a város egyik legkiemelkedőbb építménye, ráadásul az elmúlt évben az épület a 100. évfordulóját ünnepelhette.

A verseny megmozgósított minket, hiszen nem kis tét a cél, brüsszeli kirándulás, viszont a sok munka között ráébredtünk arra, hogy mennyire fontos, hogy ismerjük szülővárosunkat. Bognár Levente alpolgármester úr körbe vezetett minket a Kultúrpalotában, és sok hasznos tudnivalóval látott el minket. Később pedig Arad többi épített örökségét ismertette meg velünk, ahogyan Lehoczky Attila, történelemtanárunk is, aki szintén sokat segített ebben.    

Rengeteg új információt tudtunk meg a Kultúrpalotáról, és Aradról, és ezt próbáltuk minél többféle módon híresztelni.Makettot, plakátokat, alaprajzot készítettünk, amik az iskolában vannak kiállítva. Emellett szórólapokat osztogattunk, és videobemutatókat tartottunk az épületről. Ezeket végig követhették a Facebookos oldalunkon, melyen még több érdekességet osztottunk meg követőink számára.

Közeledik a verseny napja, és lelkesedésünk reméljük, nem volt hiába, habár tudjuk, hogy így is sokat nyertünk, s ez örömmel tölt el bennünket. Büszkék lehetünk arra, hogy Aradon lakunk, és hogy egy ilyen remekművel rendelkezik városunk, mint a Kultúrpalota!

Benő Alexandra

Csiky Gergely Főgimnázium

XI.A


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'