Szombat, 2018. december 15., 15.36

Szalagavató ünnepség a Bethlen Gábor Kollégiumban

Szalagavató ünnepség a Bethlen Gábor Kollégiumban
Szalagavató ünnepség a Bethlen Gábor Kollégiumban

Pénteken délután 5 órától került megrendezésre a már nagy hagyománnyal bíró Szalagavató, avagy a ballagó diákok nagykorúsítása.

A terem zsúfolásig tele, első sorokban az iskola vezetősége és a ballagó diákok. De jelen voltak a szülők, barátok, kisebb diákok és a vén diákok is.

Az előadás forgatókönyve: az első fellépők a XI. A, majd XI. B, XII. D, XI. C, végül a záró momentuma az estnek a közös ének volt és a fából készült, csengő alakú kitűzők átadása.

A jeget a XI. A törte meg. Legördült a függöny és a nézőket egy váratlan, de nagyon szép látvány fogadta. Világító fák, színes plakátok, a földön elterülve a diáksereg. A matematika–informatika osztály, egy Avatar-szerű, új világba, egy új dimenzióba kalauzolt el minket, teljesen fekete jelmezekkel, figyelemkeltő sminkkel.

Jelenetek pörögtek le egymás után, amelyekben a XII. A – akikhez a darab szólt – minden egyes diákja magára ismerhetett.

A sorban a XI. B, gazdasági–könyvelői osztály következett. Alaptörténet: Hupikék-törpikék díjátadó ünnepsége.

Díjaztak minden diákot a XII. B osztályból, okleveleket nyújtottak át az előadás végén, humoros kitüntetésekkel, ezeket persze a közönséggel is megosztották, kis humoros jelenetekbe szőve.

A következők, az előadók sorában a XII. D turisztika szakosztály, akik a XIII. E osztálynak kedveskedtek az osztály életéből lopott jópofa jelenetekkel.

A záró előadás a XI. C református osztály produkciója volt. Jól ismert slágerekkel színezték előadásukat, ők is osztály-jeleneteket adtak elő, nem csak a diákokat, hanem a tanárokat is kifigurázva.

Az előadás után jöhetett az „after-party” avagy az utóbuli, ahol tanárok, diákok egyaránt nagyon jól szórakoztak.

Horváth Enikő


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'