Mindenik alkotás egy röpke pillanat megállítása

Írta:
2024. április 16. 09:25 (kedd) /

Április 13-án, szombaton Battonyán mutatkozott be Arad és környéke alkotó közössége. 

A 17 Arad megyei alkotó –  Lázár Erika, Jurik Pál, Călin Creştin, Kiss Beáta, Veres Ildikó, Orbán Ana Maria, Ürögdi Katalin, Filip Aneta Beatrice, Filip Ovidiu, Octavian Iolu, Nita Brighita, Mircea Boran, Buta Marius, Filip Rotaru, Baranyai Ferenc, Georgeta Monica Tornean, Mezei Albert – szép számban a helyszínre vonzotta az érdeklődőket. A Fő utcai Korona Galériában teltházas tárlatnyitón köszöntötte a jelenlévőket Lénárt Anna szervező, majd Boros Csaba, Battonya polgármestere.

„Színvonalas és színes kiállítás, ahol a közeli Arad és környéke tehetséges művészeinek alkotásai köszönnek vissza a falakról, asztalokról. (…) Minden mű egy történet, egy érzés. Az alkotások sugározzák az elsajátított technikát, és miközben csodáljuk, magunkra is figyelhetünk. Saját érzéseinkre. Mindenik alkotás egy röpke pillanat megállítása, ami megmutatja, hogy az élet mozzanatait vászonra, fotópapírra, kézműves alkotásokban lehet rögzíteni” – hangzott el a battonyai polgármester megnyitó beszédében. 

Az aradi képzőművészek, kézművesek festményekkel, grafikákkal, fényképekkel, gyöngyfűzéssel, bőrdíszművel készültek a Határon túl nevet viselő kiállításra.

„Én nyolc éve szervezek kiállításokat, minden évben. Idén jött egy olyan öletem, hogy határon túlról is szeretnék elhozni egy olyan kiállítást, amely csak az övéke, ahol csak az ő alkotásaik vannak. Siska Szabó Hajnalkának (aradi festőművész – szerk. megj.) volt már itt tárlata, most azonban nemcsak festőket, más területen alkotó művészeket, kézműveseket szerettem volna összehozni. Vannak aradi ismerőseim, akiket megkerestem, és nagyon örülök, hogy elfogadták a meghívást” – tájékoztat Lénárt Anna szervező.

A nívós tárlatnyitó színvonalát versekkel, dalokkal, kulturális műsorral emelték a helyiek.

A kiállítás látogatása ingyenes, az alkotások megtekinthetők április 13-tól május 17-ig a battonyai Korona Galériában.

 

Hozzászólások