JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 12., 13.57

1,468 millió Majláthfalva infrastruktúrájára

Majláthfalva infrastruktúrájának fejlesztésére az RMDSZ megyei, illetve országos tisztségviselőinek közreműködésével idén összesen 1,468 millió lejt sikerült, illetve próbálnak elkülöníteni.

A megyei tanácstól kapott 400 ezer lejből 250 ezret a helybeli kultúrotthon felújítására, a központi fűtés beszerelésére, korszerű illemhely és mosdó megépítésére szeretnének fordítani. 100 ezer lejt a Vinga-Majláthfalva közötti, 14 kilométeres megyei rangú út felújításának a tanulmánytervére szánnak, 50 ezer lejt a római katolikus parókia kap a temetőben épülő ravatalozó kápolna építésére.

A faluban folytatódik a vízvezeték-hálózat építése, idén erre 780 ezer lejt különítettek el, míg a Majláthfalva-Fenlak közötti út zúzott kővel történő bevonására 88 ezer lej jut az idei költségvetésből.

Ugyancsak folytatódik a helybeli általános iskola épületének teljes felújítása. A befejezéséhez további 200 ezer lej kellene, amihez az érdekvédelmi szövetség megpróbál kormányhatározatot kieszközölni – tudtuk meg Sipos György megyei tanácsostól.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Kis János / Csütörtök, 2008. március 13., 11.21 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

-"Zúzott kővel borítanak, aszfalttal bevonnak".
-A fővállalkozó még is el tud számolni minden fillérel, igaz-e? A lóvé el tüntetéséhez pedig nem asztfal kell hanem sok-sok papir.
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. március 12., 23.08 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Zúzott kővel borítanak, aszfalttal bevonnak.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'