JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 03.35

26 sérültje van a karánsebesi buszbalesetnek

Súlyos közlekedési baleset történt csütörtökön éjjel a Krassó-Szörény megyei Karánsebesen: egy ingázó munkásokat szállító busz sofőrje elveszítette uralmát a járműve felett, áttért az ellenkező sávba, ahol összetört egy Ford Ka személygépkocsit, majd nekihajtott egy villanyoszlopnak. A Karánsebes orsovai kijáratánál történt súlyos balesetnek 26 sérültje van, közülük kettőnek az állapota súlyos.

A baleset hírére az ISU Banat katasztrófavédelmi egység egy intenzív betegellátásra kialakított C típusú SMURD-járművet és egy sérültek szállítására alkalmas különleges mentőautót küldött a helyszínre. A mentési akcióban részt vett dr. Mihai Bujor Grecu, a Temes megyei Kórház Sürgősségi Osztályának főorvosa is. A mentősök a két súlyos sérültet Temesvárra szállították.

A rendőrök vizsgálatot indítottak a baleset okának tisztázására. A busz a Borneze kábelgyár 50 alkalmazottját szállította, ezért a baleset kollektív munkabalesetnek számít, és a Munkaügyi Felügyelőség is vizsgálatot indított a munkásbusz balesetének ügyében.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'