MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.18
„A kortárs cirkusz: színház, tánc, zene és élet!”

A CIRKUS CIRKÖR öt előadást tart Temesváron

A Limits előadás egyik fantasztikus jelenete
A Limits előadás egyik fantasztikus jelenete

A Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 program megvalósítása egy kiemelkedő kortárs cirkuszi előadással rajtol 2017. november 22–25. között. A programiroda elhozza Temesvárra Európa egyik kiemelkedő kortárs cirkuszi társulatát, a CIRKUS CIRKÖR-t, amely a hazai közönség számára szokatlan, a színházat, a táncot, a zenét és magát az életet ötvöző produkcióra invitálja a nagyérdeműt. A svéd CIRKUS CIRKÖR november 22-én 11 és 13.30 órától két ingyenes előadást tart középiskolás diákok számára. November 23-án, 24-én és 25-én este 20 órától három felnőtt előadás lesz az Olimpia sportcsarnokban, amelyekre 40-100 lejes áron lehet jegyet váltani.

 

A városházán megtartott beharangozó sajtótájékoztatón Simona Neumann, a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa programiroda vezetője elmondta: a kortárs cirkuszi előadásoknak óriási sikere van világszerte, de Romániába még nem tört be ez a műfaj. „Mi szándékosan új elemeket akarunk hozni a Kulturális Főváros program keretében, a kortárs cirkusz lesz az egyik újdonság. Azt hiszem, a temesváriak nyitottak lesznek a kortárs cirkusz befogadására, mert az első előadásra már a helyek 80%-a elkelt és a többi előadásra is százával adtunk el jegyeket” – nyilatkozta Simona Neumann.

A CIRKUS CIRKÖR Limits című előadását mutatja be Temesváron, amely a svédek életét is megbolygató migránsokról szól. A Limits egy olyan világról szól, ahol eltűnnek a határok, de a fizikai képességeink határai is kitolódnak a végtelenbe. A lehetetlen lehetővé válik, a határok összekötnek, korlátainkat átlépjük és az álmok valóra válnak.

A svéd kortárs cirkusz nem csak bemutatja az előadásait, de neveli is a közönségét. Pedagógusai már szinte valamennyi svéd iskolába eljutottak, hogy a kortárs cirkusz rejtelmeibe beavassák a gyerekeket. Cirkusz-műhelyeket szerveznek fiatalok és felnőttek számára is, a több millió néző mellett már 400 ezer embert beoltottak a cirkusz szeretetével és megtanították őket az alapelemekre. A svéd oktatók Temesváron is beavató cirkusz workshopokat szerveznek középiskolás diákok számára, négy olyan iskolában, ahol a fogadókészség és a helyszín is megfelelő volt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'