50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 05.33

A Csiky készen áll az iskolakezdésre

A Csiky készen áll az iskolakezdésre
A Csiky készen áll az iskolakezdésre

Néhány nap múlva újra benépesülnek a tanintézmények udvarai, osztálytermei, a diákok, tanárok a hosszú nyári szünet után újból beülnek az iskolapadjaiba, a katedrák mögé.

A megye egyetlen magyar nyelvű középiskolája készen áll az iskolakezdésre, bár a festés még javában tart az iskolában és a bentlakásban is, de vasárnap délutánra (szeptember 9-re – szerk. megj.) mindent befejeznek – tudtuk meg Tóthpál Renátától, a Csiky Gergely Főgimnázium aligazgatójától.

A tanévkezdéskor szokásos felújítások, hibák kijavítása, elhárítása, a frissítő falfestés általában a nyári vakáció utolsó heteiben kezdődik el, és minden évben félő, hogy be tudják-e fejezni mire a diákok megérkeznek. Idén ez még inkább fennáll a Csiky bentlakásában, ugyanis itt a múlt héten fogtak neki egy nagyobb volumenű munkának, az épület homlokzati ablakainak a cseréjére.

Már akkor a helyszínen ígéretet kaptunk, hogy szeptember 10-re befejezik a munkálatokat, és az utána való takarítást is, ezt most az iskola vezetősége újfent megerősítette.

„Legkésőbb vasárnap délutánra minden munkálatot befejeznek, jöhetnek a diákok. Az egészségügyi engedélyeket kibocsátó bizottság általában az első héten szokott jönni ellenőrizni, mi készen állunk erre is” – mondta el a Nyugati Jelennek az iskola aligazgatója.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban a 2018–2019-es tanévnyitó szeptember 10-én 9 órakor lesz az iskola első udvarán. Az előkészítő osztályosok már fél 9-kor gyülekeznek a díszteremben, hogy aztán onnan vonuljanak ki a nyilvánosság elé.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'