Csütörtök, 2018. december 13., 03.41

A Dunába esett autó az útügyi igazgatót is magával rántotta

A Dunába esett autó ürügy volt Horațiu Simion félreállítására Fotó: debanat.ro
A Dunába esett autó ürügy volt Horațiu Simion félreállítására Fotó: debanat.ro

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter hétfőn lemondatta Horațiu Simion temesvári útügyi igazgatót és orsovai beosztottját, miután az elmúlt hét végén Coronini halászfalu közelében a Dunába esett egy személygépkocsi és négy utasa eltűnt a folyóban. A baleset egy veszélyes kanyarban történt, ahol a védőkorlát meg volt rongálva, és a miniszter szerint ezt a hibát már régen ki kellett volna küszöbölni.

A miniszter egy televíziós vitaműsorban elmondta, hogy az orsovai útügyeseknek voltak raktáron védőkorlátjaik, mégsem cserélték ki a megrongált korlátokat. A temesvári útügyi igazgatónak pedig tudnia kellett volna a védőkorlátok létéről, és intézkednie kellett volna a szükséges javítások elvégzése  érdekében.

A jól értesültek szerint azonban Horațiu Simion útügyi igazgató lemondatása már a baleset előtt eldöntött tény volt, a Dunába esett autó csak ürügy volt Simion eltávolítására az igazgatói székből. A kormánypárt már korábban kiszemelte Horațiu Simion utódját, aki nem más mint Cristian Ispravnic Arad megyei tanácsos. A PSD-s politikus két héttel ezelőtt változtatott állást éppen azért, hogy majd megkaphassa a temesvári Útügyi Igazgatóság vezetői tisztségét.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'