JelenHaz
Csütörtök, 2019. november 21., 05.46

A fizetésükért sztrájkolnak a munkások a nagyenyedi vagongyárban

 
2017. október 26., 18.28
Csütörtök

Csütörtökön megszakították a munkát a nagyenyedi vagongyár alkalmazottai. Elégedetlenségük oka, hogy három hónapja nem kapták meg a fizetésüket. A gyár vezetősége és a szakszervezet közötti tárgyalás során az alkalmazottak ígéretet kaptak arra, hogy péntekig kézhez kapnak egy fél havi fizetést.

Gheorghe Lupean, a vagongyári szakszervezet vezetője a MEDIAFAX-nak elmondta: a személyzet minden tagja beszüntette a munkát, mivel „elég csúnya” problémák merültek fel. „Mindenki, aki jelen volt ma a munkában, mintegy 40 személy, megszakította a munkavégzést, mert nem kaptak pénzt, amire nagy szükségük van. Kellemetlen helyzet állt elő, azt ígérték nekik, hogy legkésőbb péntekig fél havi fizetést kézhez kapnak. Tegnap (szerdán – szerk. megj.) még dolgoztak. A gyárban két részletben szokás a fizetéseket kifizetni.” – fogalmazott a szakszervezeti vezető.

Ionela Danciu helyi tanácsos a Facebookon azt írta, hogy júliusra visszamenőleg elmaradások vannak a fizetéssel. A politikus a területi munkafelügyelőséghez (ITM) fordult annak érdekében, hogy az emberek mihamarabb megkaphassák a pénzüket, nem úgy, ahogy az előző alkalommal történt. A vagongyár alkalmazottai augusztusban hasonló okok miatt már sztrájkoltak egyszer, de az nem vezetett eredményre.

A mintegy 60 munkással működő gyárban vagonokat javítanak és hozzátartozó alkatrészeket gyártanak. (mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'