Szombat, 2018. október 20., 02.42

A helyi tanács megnövelte az otthoni betegápolás finanszírozására szánt összeget

2005-ben a nagyenyedi helyi tanács jóváhagyta a polgármesteri hivatal és a Caritas Otthoni Beteggondozó Központja között kötendő szerződés tervezetét. A szerződés célja az otthoni beteggondozás tökéletesítése és fejlesztése.


Ezen célkitűzésnek megfelelően az elmúlt két és fél év alatt a nagyenyedi Caritas Otthoni Beteggondozó Központja több mint 90 idős embertársát segítette, élelmiszerrel, egészségügyi fogyóanyaggal, személyes higiéniához szükséges   anyagokkal és szakképzett ápolással.

Jelenleg a nagyenyedi Caritas Otthoni Beteggondozó Központ koordinátorának, Ungur Annamáriának a kérésére a szerződés finanszírozásához szükséges összeget megnövelték havi 1000 lejjel, most az erre szánt összeg eléri a havi 3500 lejt és 120 enyedi idős ember megsegítésére és ápolására ad lehetőséget. Az ápoltak visszajelzései alapján a központ tevékenysége jó minőségű, pozitív hatású és díjmentes. A központnak szánt havi 3500 lej a jövőre nézve  nagymértékben hozzájárul a tevékenység kiterjesztéséhez az Enyed környéki helységekben is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: bad_BOy / Csütörtök, 2008. október 09., 21.22 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

hat, a helyi tanacs, a consiliu local az aki ezt jovahagyja, s a szerzo jol irta, mivel ha romanrol leforditod magyarra a az pontosan helyi tanacsot jelent....
Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. október 07., 22.33 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mi lett volna, a a helyi tanács helyett városi testületet ír a szerző?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'