JelenHaz
Kedd, 2019. december 10., 04.30
Tanévnyitó ünnepség a Tabajdi Károly Általános Iskolában

A kimondott szó ereje...

A prezídium mögött, a színpadon bemutatkoztak az előkésztő osztályosok
A prezídium mögött, a színpadon bemutatkoztak az előkésztő osztályosok

A 2019–2020-as tanév megnyitóján a zsúfolásig megtelt Nagyzerindi Művelődési Házban a köszöntő gondolatok a SZÓ fogalma köré fonódtak.

Igei bevezetőjében Nemes Emil lelkipásztor arra kért mindenkit, figyeljünk a szavainkra, ha kell, tanuljuk újra a helyes, helyénvaló használatukat. Mert a jó, jókor kimondott szó a helyes irányban tart, míg a negatív szavak automatizálódása rombolja a lelket.

Az áldást kérő gondolatok után Simándi Sándor polgármester ismét biztosította a jelenlévőket arról, hogy az előző évekhez hasonlóan, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézmények zavartalan működését, ehhez minden lehetséges támogatást megad a Községi Tanács.  Kiemelte a folyamatos kommunikáció fontosságát az oktatás minden résztvevője számára, hiszen ez a hatékony együttműködés egyik legalapvetőbb pillére.

A helyi rendőrség képviselője, Faur Marius szintén köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy az elmúlt évhez hasonlóan a rendelkezésére álló eszközökkel segíti az iskola munkáját.

Ezután Szilágyi Ildikó igazgatónő bátorítóan szólította az iskolába először lépő előkészítő osztályosokat, akik búcsúzó verseikkel bizonyították: készen állnak az új kalandra, kihívásra...

Zárásként és útravalóként az igazgatónő a bevezetőben említett SZÓ gondolatköréhez kapcsolódva a gyerekekhez közelálló példákkal érzékeltette a kimondott szó erejét, felelősségét, akár sorsokat befolyásoló hatását.

A zerindi tantestület nevében kívánom, hogy szavaink értő szívekre találjanak ebben a tanévben!

 

Ozsvár Erzsébet

magyartanár


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'