JelenHaz
Csütörtök, 2019. március 21., 11.58

A kormány lemondását követelték az esőben

Egy Tudor Vladimirescu-idézet aktualitása
Egy Tudor Vladimirescu-idézet aktualitása

Vasárnap este a kellemetlen hideg esőben néhány száz temesvári gyűlt össze a Szabadság téren, hogy Dragnea, Tăriceanu és a Tudose kormány lemondását követelje. A tiltakozó civilszervezetekhez ezúttal a BNS és a Cartel Alfa szakszervezetek képviselői is csatlakoztak. A szervezők esőköpenyeket osztottak ki a tüntetők között.

A tüntetők továbbra is az igazságügyi törvények és az adótörvény módosítása ellen foglaltak állást, de immár nyíltan Dragneát és Tăriceanut, valamint a Tudose kormány tagjait tették felelőssé az országban kialakult helyzetért és a lemondásukat követelték. „A jelenlegi kormánykoalíció a lopást, a rossz hatékonyságot, a káoszt és az átláthatatlanságot támogatja, választási ígéreteiket pedig továbbra sem tartják be – áll a résztvevő civil szervezetek és szakszervezetek által aláírt dokumentumban. – Ezért követeljük Dragnea és Tăriceanu urak távozását a parlament két házának az éléről és a Tudose kormány lemondását.”

Az esernyőkkel és esőkabátokkal felszerelkezett tüntetők az Igazságügyi Palota elé vonultak, ahol az ismert jelszavakat skandálták: „A DNA vigyen el”, „Törvényeket mindenkinek, nem a tolvajoknak”, „Dragnea, ne feledd, a börtönben a helyed”.

A temesváriak sorozatban negyedik alkalommal vonultak az utcára vasárnap este. A tiltakozásra ezúttal a Szabadság téren került sor, mert az Opera téren már felállították a karácsonyi vásár házikóit. A tiltakozássorozat a jövő vasárnap is folytatódik, de a szervezőknek új helyszínt kell keresniük, mert addigra a Szabadság teret is elfoglalják a kézműves műhelyek bódéi.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'