JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.31

A legfontosabbakat nem találják

Kommunikációs problémák miatt az ország legismertebb üdülőhelyei elveszthetik ezt a státuszt.

A turizmusért is felelős minisztérium határozatban kötelezte az üdülőhely státuszú településeket, hogy jelentést készítsenek, melyben igazolják a környék jótékony hatásait (termálvíz, levegő stb.), valamint megfelelő utak, víz- és csatornahálózat, közvilágítás, gyógyszertár, játszótér, közlekedési eszközök (vonat- vagy buszállomás) meglétét. Emellett, természetesen, nem hiányozhatnak a különböző szolgáltatóegységek sem (bank, pénzváltó, előadó- és konferenciatermek).

A felülbírálás nem titkolt célja ösztönözni az önkormányzatokat: amennyiben továbbra is meg kívánják őrizni kitüntető címüket, nyújtsanak európai szintű ellátást és körülményeket.

Az ágazatért felelős államtitkár most aggódását fejezte ki amiatt, hogy olyan országos fontossággal bíró, ismert üdülőhelyek jelentését nem kapták meg, mint Szováta, Poiana Braşov, vagy Arad megyében Menyháza.

– Felügyelőink felveszik a kapcsolatot az érintett önkormányzatokkal, hogy megnézzük mi történt. Lehet, hogy letették a jelentést, csak kommunikációs problémák adódtak, vagy éppen nem volt számukra világos, hogyan kell elkészíteni – magyarázkodott a tisztviselő.

Információink szerint Menyháza részben eleget tett kötelezettségének, de néhány, időközben aktualizált adatot még le kell adniuk a minisztériumnak. 

A megyei önkormányzat turizmusért is felelős alelnöke a Nyugati Jelennek korábban elmondta: formalitásról van szó, ugyanis az Arad megyei községben számos komoly befektetésre került sor az elmúlt két év alatt és minden feltételnek megfelelnek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: AntiKozalkalmazott / Hétfõ, 2008. november 03., 10.50 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez jellemzi a romániai tisztviselők töbségének a hozzáértését és a felelős munkához való hozzá-állását.
A fontosabb tervezeteket az utolsó pillanatra hagyni, mert jó les az akkor is, és jól összecsapni.
A legfontosabb a napi 3 – 4 kávészünet és annak a cigarettaszünet meghosszabitása, 1 - 2 óra a helyi pletykasajtó átkullologása ha lehet töbször is. Az álampolgár megviccelése, a helység legtávolibb hivatalába való elküldése egy hasznavehetetlen középkori pecsét miatt. A hivatalnoknak nem is a pecsét szükséges, ő kiváncsi az ügyintéző egésségi állapotára! Az ügyfél flegmatikus fogadása és egy másik hasznavehetetlen pecsétért való elküldése a megyeszékhelyre.
Az ügfél által feltett kérdés „inteligens” megtagadása,..... mit gondol ez a „kis pondró” hogy én szóba fogok állani vele, van nékem ennél sokkal fontosabb teendőm, vár engemet a fodrász, vagy a pogármester a „háremébe”.........
Különben is sztrájk van mindennap.......kávé-sztrájk, cigi-sztrájk, mindegy milyen sztrájk, csak ne keljen dolgozni.

Létezik olyan közalkalmazott, aki elment dolgozni normára az iparövezetbe?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'