JelenHaz
Kedd, 2019. március 26., 22.40
Közösségépítés a szórványban

A legjobb befektetés!

Augusztus 17–22. között Bethlenszentmiklóson a kultúrházban gyűltek össze kistérségünk gyermekei – hat faluból, bibliahétre. 

A Bibliahetet több éven keresztül külön-külön tartottuk meg, aztán arra gondoltunk, mennyivel szebb, és jobb lenne, ha több falu, gyülekezet társulna. 2007-ben négy helyiségből, a küküllővári, a küküllőboldogfalvi, a bethlenszentmiklósi és a magyarbényei gyermekek bibliaheteztek együtt, tavaly társult Magyarpéterfalva, idén pedig Balázsfalva is. Idén a gyermeklétszám elérte a 130-at a hat helységből. A programot az érintett települések református lelkipásztorai és feleségeik szervezték, rámutatva arra, hogy ebben a felborult értékrendű világban is megmarad nekünk igazi kincsünk: Krisztus. A gyermekek között voltak 3 évesek is, 14 évesek is, reformátusok, unitáriusok, s olyanok is kik már ortodoxok. Voltak magyarul helyesen beszélők, de voltak, akik törték a magyart, s olyanok, kik már csak értenek, de nem beszélnek magyarul.

A napi program 10 órától kezdődött. Volt énektanulás gitárkísérettel, játék, bibliai történet eljátszva a színpadon, kézimunka, ügyességi versenyek 14 óráig, közbeiktatva egy uzsonnaszünet. Jó volt látni a gyermekek érdeklődését, jókedvét, azt hogyan köszöntötték egymást a régi ismerősök, s milyen hamar illeszkedtek be, kik most jöttek először. Szombaton egyhangúlag mondták: jövőre ismét találkozunk!

Rendezvényünket anyagilag a Communitas Alapítvány támogatta, valamint az érintett egyházközségek.

Hisszük, hogy a gyermekeink oktatásába, nevelésébe fektetett energia és anyagiak, a legjobb befektetés!

Máté János, Küküllővári ref lp.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'