MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.05

A legjobb ezer között a temesvári egyetem

Fotó: banatulazi.ro
Fotó: banatulazi.ro

A Times Higher Education brit folyóirat World University Rankings (THE WUR) rangsorolása szerint a Temesvári Nyugati Egyetem (UVT) bekerült a világ legjobb 1000 egyeteme közé. Az egész világon mintegy 20 000 felsőoktatási intézmény működik, ezek közül 77 ország ezer egyetemét válogatták be a legjobb ezer közé. Romániából öt egyetem került fel a TOP 1000-res listára.

Az egyetemek sikerlistáját, mint ahogy az várható volt, az Oxfordi Egyetem vezeti. A Temesvári Nyugati Egyetem rangsorolása 801-1000, akárcsak a bukaresti és a jászvásári egyetemé, valamint a jászvásári orvosi egyetemé. A legjobb helyezést Romániából a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem érte el (601-800). A lista összeállítása során az oktatási eredmények mellett a hangsúlyt a kutatási eredményekre és azok hatására (idézett dolgozatok) tették a Times Higher Education folyóirat szakemberei.

Marilen Pirtea, a Nyugati Egyetem rektora szerint a romániai egyetemek alulfinanszírozottak a világ nagy egyetemeihez képest, ez a magyarázata a szerényebb rangsorolásoknak.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'