Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 03.01
Lakner Antal-kiállítás az ISHO házban

„A magyar művészet egyik legeredetibb alkotója”

„A magyar művészet egyik legeredetibb alkotója”
„A magyar művészet egyik legeredetibb alkotója”

A budapesti Glassyard Galéria és az Art Encounters Alapítvány szervezésében 2019 április 17-én 19 órakor a temesvári ISHO-házban (Take Ionescu sugárút 46C) kerül sor Lakner Antal kortárs képzőművész kiállításának a megnyitójára.

„A magyar művészet egyik legeredetibb alkotója a kilencvenes évek elején induló nemzedéktársaihoz hasonlóan posztkonceptuális: egymásra épülő ironikus, abszurd és mérnöki pontossággal megtervezett projektjei, „termékcsaládjai” a művészet és a valóság peremhelyzeteit vizsgálják úgy, hogy Lakner hol a menedzser vagy a dizájner, hol a növénynemesítő vagy az építészmérnök szerepébe bújik. Interaktív találmányai a kiállítótermekben megszokott viselkedésformákat írják felül, a nyilvános terekben elhelyezett, „rejtőzködő” projektjei pedig a városi terek lakóit késztetik arra, hogy áthangolják a köztérrel kapcsolatos elképzeléseiket”  – írja Dékei Kriszta az artmagazin.hu művészeti portálon közölt cikkében a művészről, aki munkáival részt vett a 2001 évi Velencei Biennálén (Magyar Pavilon), az 1997-es Isztambuli Biennálén és a 2006-os São Paolo-i (Brazília) biennálén. A temesvári Lakner Antal kiállítás címe: Casa activa. INERS atopia future home. Lakner Antal az „aktív” lakás futurista vízióját vetíti elénk, a kiállítási tér egy alternatív lakótérré változik, ahol minden tárgy dinamikus, meglepő vagy provokáló helyzetet teremt.

A Budapesti Glassyard Galéria közreműködésével létrejött interaktív, a látogatót provokáló kiállítás kurátorai Bencsik Barnabás és Diana Marincu. Lakner Antal temesvári kiállítása 2019 június 29-ig tekinthető meg az ISHO-házban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'