MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.18

A megyén árkon-bokron át

Szombaton és vasárnap Krassó-Szörény megyén „árkon-bokron keresztül” járva az április közepének megfelelő tavaszban nemcsak az úthálózat változó állapotáról győződtünk meg a több, mint háromszáz kilométer során, hanem arról is, hogy a folyók és patakok mellett, vagy az erdei tisztásokon kisebb-nagyobb kiránduló csoportok élvezték a koratavasz melegét.

A kirándulók javarészt egész napos kiruccanásokon voltak és az ebédjüket a szabadban fogyasztották el, vagy éppen ott is készítették el, hogy előtte vagy utána a koratavasz vadvirágaiból gyűjtsenek.

A megye útjai – megyei és községi utak – sok helyt vadonatúj aszfalttal fogadják a látogatót. Több településre – mint ahogy Csiklovabányára (Ciclova Montana), Csiklófalura (Ciclova Romana) vagy Illyédre is (Ilidia) – minőségi út vezet. A Néra völgye is és a hasonnevű természetvédelmi rezervátum Oravicabánya felől és Szászkabánya felől is aszfalton közelíthető meg.

A koratavasz nemcsak a virágokat csalja ki, de már „ébredező” viperát is lehetett látni a Bigér patakot „szabályzó” bércek napsütötte helyein.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'