https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 04.17
Háromezer lejes napi bírság

A nagytestű állatoknak nincs mit keresniük a városban!

A nagytestű állatoknak nincs mit keresniük a városban!
A nagytestű állatoknak nincs mit keresniük a városban!

E hét elejétől napi 3000 lejes büntetésre számíthatnak Déván mindazok, akik lovakat, teheneket, kecskéket, juhokat tartanak a lakott területen.

– Az utóbbi időben számos bejelentést kaptunk a lakosság részéről a különböző városnegyedekben tartott lovak kapcsán. A pohár a városi strand közelében lévő lovas gazda miatt telt be, aki felháborító körülmények között tartja az állatokat. Az általa istállónak nevezett tákolmányból irdatlan bűz árad, megkeserítve a szomszédok életét és a strandolók nyugalmát. Az elmúlt héten kinn voltam a helyszínen és felszólítottam az illetőt, hogy sürgősen tüntesse el a lovakat a háztájékról. De rendkívüli tanácsülést is összehívtam és a tanácsos kollégákkal döntést hoztunk, hogy kitiltjuk a város területéről a nagytestű állatokat, beleértve a kecskéket, juhokat is. Aki nem veszi komolyan a tanácsi határozatot és továbbra is lovat, tehenet, illetve birkát, juhot, kecskét tart a háztáján, napi 3000 lejes büntetéssel számolhat – közölte Florin Oancea dévai polgármester.

A szóban forgó tanácsi határozat szerint a háztáji gazdaságokban élő kisállatok (tyúkok, nyulak, kutyák, macskák stb.) számára is be kell szerezni az állatorvosi engedélyt, ami a kötelező oltások meglétét feltételezi.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'