MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.20

A polgármester találkozókra hívja a piacosokat

A nagypiac nyáron  (archív fotó)
A nagypiac nyáron (archív fotó)

Valójában eddig csak félretájékoztatásban volt részük a nagypiacon dolgozó kereskedőknek, senki nem világosította fel őket megfelelően az önkormányzat terveiről, véli Gheorghe Falcă aradi polgármester, akinek szándékában áll az elkövetkezőkben találkozókat szervezni a lakosság pontosabb felvilágosítása érdekében. A Katedrális tér teljes átrendezésének terve már hosszú hónapok óta foglalkoztatja a helybelieket, különösen azokat, akiknek a megélhetése függ a piac lététől, de azokat is, akik előszeretettel és rendszeresen vásárolnak a piacról.

A város vezetője szerdán bejelentette, szeretné szemléltetni a piacosokkal, hogy mi a szándéka tulajdonképpen az önkormányzatnak a térrel. Mindezt annak hatására, hogy a december 12-i tanácsülésen több piacos is megpróbált érvelni a városrendezési projekt ellen, miután megtudták, hogy a napirendi pontok egyike a Katedrális térrel kapcsolatos megvalósíthatósági tervhez fűződik. A tervezetet végül levették a napirendről.

A polgármester szerint a találkozókat a Városházán fogják szervezni, de erről majd a megfelelő időpontban tájékoztatják a lakosságot.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'