JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.18

A Rotary ajándéka aradi mozgássérülteknek

A Rotary ajándéka aradi mozgássérülteknek
A Rotary ajándéka aradi mozgássérülteknek

Bensőséges hangulatú ünnepség színhelye volt ma délben az aradi ingyenkonyha.

Két projekt – Élet kerekes székben és Nem vagyunk láthatatlanok – sikerét ünnepelték a résztvevők: a Romániai Mozgáskorlátozottak Egyesülete (AHNR) aradi fiókszervezetének tagjai (a kedvezményezettek), valamint a kezdeményező Aradi Rotary Klub és az együttműködő partner, a németországi Alzenau városka Rotary Klubjának képviselői. Dr. Delia Podea pszichiáter, a Rotary Klub soros elnöke adta át az Amerikai Egyesült Államokból érkezett húsz darab vadonatúj tolókocsit, melyek beszerzése a klub érdeme. A mozgáskorlátozottak helyváltoztatását, mozgását megkönnyítő tolókocsiknak majdnem a fele mindjárt gazdára is talált.

Az alzenaui Rotary Klubot képviselő Gert Bütner, a tavalyi elnök, örömmel jelentette be, hogy elhozták az AHNR aradi fiókszervezetének az ígért, a tolókocsisokat segítő emelőszerkezettel is rendelkező Mercedes típusú mikrobuszt, amely a viasz-feldolgozó mini gyárban dolgozókat fogja majd szállítani. S ezzel már el is árulta a másik nagy meglepetést: sikerült beszerezniük és egy részét el is hozták annak a viaszfeldolgozó, a napjainkban egyre divatosabb díszgyertyákat, viaszfigurákat előállító gyártási vonalnak, amely jó néhány aradi mozgáskorlátozott személynek biztosít majd munkalehetőséget.

A kíváncsi újságírói kérdésre, hogy hol szerelik fel a gyártási vonalat, Jäger Katalin, az AHNR elnöke csöndes mosollyal jegyezte meg: – Hát a székhelyünkön…

Látva az általános elképedést, ugyanis a fiókegyesület székhelye  néhány apró irodahelyiségből áll, nem könnyű elképzelni, hogy itt egy gyártási vonal fog működni, gyorsan hozzátette: – Szerencsére ez a vonal körülbelül két asztalnyi helyet foglal el. Ha majd igazán beindul a dolog és a várakozásnak megfelelően sok pénzt fog hozni a házhoz, majd lesz módunk nagyobb helyiségbe költöztetni. Kezdetnek elég az, ami van.

Mind az aradi, mind az alzenaui Rotary Klub további támogatásáról biztosította az AHNR fiókszervezetét.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'