https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 13.07
Zsarolás

A Ryanair 150 ezer eurót kért az aradi önkormányzattól

A Ryanair 150 ezer eurót kért az aradi önkormányzattól
A Ryanair 150 ezer eurót kért az aradi önkormányzattól

Iosif Matula, az Arad Megyei  elnöke szerint a Ryanair fapados légitársaság egy reklám-szerződés ürügyén 150 000 eurót kért a megyei tanácstól, hogy megtartsa az Arad-Bergamo (Milánó) járatot, a megyei hatóság azonban elutasította a javaslatot.

„A Ryanair egy hónappal ezelőtt ahhoz a feltételhez kötötte az aradi járat további fenntartását, hogy a megyei tanács kössön vele egy reklám-szerződést. 150 000 eurót kértek annak fejében, hogy internetes honlapjukon, illetve néhány turisztikai jellegű reklámanyagon hírdessenek minket. Soha nem fogadtuk volna el azt, hogy mi fizessünk azért, hogy a légitársaság Aradon maradjon. Ők valószínűleg azt szerették volna, ha ingyen működhettek volna Aradon” – jelentette ki Matula.

A legnagyobb európai fapados légitársaság, a Ryanair csütörtökön bejelentette, hogy július 31-étől kezdődően törli az Arad-Bergamo járatait, mivel nem sikerült egyezséget kötnie a repülőtér tulajdonosával, az Arad Megyei Önkormányzattal. Az ír légitársaság szerint a megyei tanács nem tartotta be a vállalt kötelezettségeit. A megyei tanács vezetőségét meglepte a Ryanair bejelentése.

„A Ryanair légitársasággal való együttműködés nem hozott előnyöket a megye számára, csak anyagi veszteséget. A Ryanair nem fizette ki a repülőtéri illetékeket, minden egyes járatánál a reptér veszteségeket könyvelt el” – tette hozzá Matula. Dan Bălăcel, az Aradi Nemzetközi Repülőtér igazgatója kijelentette, csütörtökig adott haladékot a légitársaságnak, hogy kifizesse a tartozásait.

A Ryanair 2008 áprilisában indította el az Arad-Bergamo járatát, heti háromszori  rendszerességgel.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'