Szombat, 2018. december 15., 08.31

A sajtóval háborúzik a temesvári polgármester

Nicolae Robu polgármester magára haragította az újságírók egy részét (Pataki-fotó)
Nicolae Robu polgármester magára haragította az újságírók egy részét (Pataki-fotó)

Mintegy 15 helyi sajtóorgánum képviselője írta alá azt a közös nyilatkozatot, amelyben az újságírók a sajtó képviselői ellen alpári hangnemben intézett támadásokkal vádolják Nicolae Robu temesvári polgármestert. A nyilatkozat szerint a polgármester idiótáknak, tapintatlanoknak, jellemteleneknek, rágalmazóknak minősített egyes újságírókat, akik szerinte félretájékoztatják a közvéleményt.

A temesvári polgármester közösségi oldalán közzétette pénteki sajtótájékoztatójának a videófelvételét, ahol vitába keveredett néhány újságíróval, akik végül elhagyták a termet. A polgármester azt állítja, hogy többször is félbeszakították, és nem hagyták, hogy elmondja a mondandóját, ezért „osztotta ki” a hangoskodó újságírókat. Nicolae Robu egy másik posztjában kerek perec azt állítja, hogy egyes újságírók a PSD fizetett zsoldosai, akik hat éve nap mint nap rágalmazzák és alaptalan vádakkal illetik.

Mit szeretnének elérni a közös nyilatkozat aláírói? Elutasítják Nicolae Robu polgármester szerintük agresszív magatartását, az újságírókkal szemben használt alpári kifejezéseket és fenntartják maguknak azt a jogot, hogy kérdéseket tegyenek fel egy közéleti személyiségnek és bírálják a közszereplőket.

Az újságírók a Nemzeti Liberális Párt Etikai Bizottságához, a parlament kulturális és sajtó-bizottságához, a Diszkriminációellenes Tanácshoz és a sajtószabadságot védő civilszervezetekhez fordulnak panaszukkal.

A temesvári polgármester és az egyes sajtóorgánumok között zajló nyilatkozatháború egyértelműen politikai hátterű, mert az ügyben kormánypárti politikusok is állást foglaltak, elítélve a liberális polgármester magatartását.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'