JelenHaz
Vasárnap, 2019. május 19., 17.52

A sakk városa

Láthatatlan játékosokkal, folyik a választási sakkjátszma
Láthatatlan játékosokkal, folyik a választási sakkjátszma
A Bega-csatorna partján már folyik a választási sakkjátszma, ennek tegnap óta kézzelfogható bizonyítékai is vannak. A Polgármesteri Hivatal 5x5 méter alapterületű, kőkockákból összerakott sakktáblát állíttatott fel a Dóm-téren.


A sakkfigurák fából készültek, bőrhuzattal vannak bevonva és 50-80 cm a magasságuk. Az ötlettel, amelynek megvalósítása 2000 lejébe került az adófizetőknek, a sakkot szeretnék népszerűsíteni a fiatalság körében. A tekintélyes méretű sakktábla nem véletlenül került a Lenau iskola közelébe, ugyanis ebből az oktatási intézményből kerül ki a legtöbb fiatal sakkozó. Temes megye országos első a sakkban elért sikerek területén, sportolói az év eleje óta 40 érmet nyertek országos sakkversenyeken. A Polgármesteri Hivatal további 10, műanyagból készült 2,40x2,40 m méretű sakktáblát készül elhelyezni temesvári iskolák udvarán és a Központi parkban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: laborc / Kedd, 2008. április 29., 15.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Szövérdfi-Szép Zoltán: biztos jó helyen laksz. Amikről én tudok / érintenek: hetek óta folyamatban vannak. (folyamat = félbehagyva).
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Vasárnap, 2008. április 27., 00.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A kelekótya én voltam. Kampány kéne kétévente. Az aszfoltás nagyon is megy. Mellékutcákat egy hét alatt aszfaltoznak le. Lássuk meddig fognak tartani. Tény és való, hogy ha van akarat, eredmény is születik. Ciuhandu így kéne folytassa miután megnyeri a választosákat.
Hozzászólt: laborc / Csütörtök, 2008. április 24., 18.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

en nem latom, hogy menne az aszfaltozas. Azt latom, hogy munkasok es munkagepek jelennek meg, felturnak aztan eltunnek. Gondolom egy masik helyre felturni. Okos koncepcio. Ugy tunik mintha mindent rendbe hoznanak, de ugysem fejezik be a valasztasokig es utana a kutyat nem fog erdekelni. Egyszer mar megtortent 4 evvel ezelott ugyanez. Masik posztban mar irtam rola.
Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. április 23., 20.55 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nincs ezzel baj. "Ezerrel" megy az aszfaltozas, lattam a kozpontban is, hogy cserelik a padok deszkazatat... Hajra! :) Nem volt annyira kelekotya az, aki evente, ketevente akart valasztasokat rendezni... :)
Hozzászólt: laborc / Szerda, 2008. április 23., 18.59 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

eszmeletlen egy kampany van most :)
Hozzászólt: Jóska / Szerda, 2008. április 23., 17.33 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez is amolyan kampány sakktábla

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'