JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 16.45

A Sörmester a Jelen Házban

A Sörmester a Jelen Házban
A Sörmester a Jelen Házban

Amint azt tavaly beígérte, az Aradi Magyar Színház újabb előadással jelentkezik.

Adott egy többdiplomás, ismert, jó nevű értelmiségi, akit a nyolcvanas évek végén politikai megbízhatatlanság miatt menesztenek színházvezetői helyzetéből, de nem zárják börtönbe, mert az talán közfelháborodást keltene, hanem egy sörgyár pincéjébe száműzik hordókat mosni és görgetni, természetesen a legalja munkára, amit csak a részeges és megbízhatatlan egyedek végeznek… És adott egy tanulatlan, de szakemberként elismert sörmester – mint közvetlen főnök, akinek azért megvannak a maga kis játékai a munkatársakkal, de a hatalommal is jóban akar lenni, meg jóban is kell lennie, mert van neki is rejteni és féltenivalója, meg olyan kartotékja, amit bármikor elő lehet húzni ellene…

A középkorosztálytól felfele igencsak ismert alaphelyzet az, amire az államelnökké lett író, Václav Havel ráépíti a tragikomédiáját „Audencia” címen. Hogy hogyan és miről is folyik az eszmecsere ebben a humoros – de akik átélték, inkább fanyar humornak érzett, közelmúlti történetben, és milyen végkifejlettel zárul, megtudhatják, akik megtekintik az M.M. PÓDIUM SZÍNHÁZ  Sörmester című előadását Hermann Ferenc és Meleg Vilmos megszemélyesítésében. Közreműködnek: Kádas Ferenc és Szalai Gabriella.

Az előadásra február 9-én 18 órától kerül sor a Jelen Házban. Egy jegy ára 15 lej – aki bérletet váltott, az a bérlettel lép be.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'