MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.30
Téged is?

A START Iroda Felhívása

 
2017. november 01., 17.52
Szerda

Naponta megtörténik, hogy a környezetünkben élőket éri valamilyen fajta zaklatás. Ha a fiatal lány mellét csak úgy „véletlenül” megérinti a nagybácsi, ha a fiú vállát, karját simogatja a tanár úr, ha a főnök a céges bulin a csípőjét hozzád szorítja – az már zaklatás? És az szexuális zaklatás-e, ha az csókol meg, akit te nem akarsz a közeledben tudni, vagy ha utánad jön az öltözőbe a másik és illetlenül, zavaróan bámul?

Ha történt már veled ehhez hasonló, írd meg nekünk. Mert amit eltemetünk a lelkünk mélyére, az láthatatlanul mérgez. Beszélj róla! Írd ki magadból! Mi figyelünk rád.

A temesvári Start – Tanácsadó és Továbbképző Iroda meghirdeti a Téged is? c. programját, melynek keretében dokumentum-elbeszéléseket várunk.

Célunk, hogy dokumentáljuk azokat a történeteket, amelyek itt vannak közöttünk, hogy rámutassunk arra, mennyi embert ér ilyen jellegű megaláztatás. Másrészt talán lelkileg is segít, ha az ember kiírja magából a fájdalmát.

Téma: olyan megtörtént esemény leírása, amely megélt szexuális zaklatásról szól.

Formai követelmény: maximum 5 oldal (azaz legfeljebb 12 000 karakter) Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, A4-es formátum.

A megírt történetek szerkesztett változatát publikálni fogjuk. Kiírásunk így azoknak a 18. életévüket betöltött felnőtteknek szól, akik megéltek szexuális zaklatást. Kérjük, hogy a szerzők elbeszélésükben ne nevezzék meg zaklatójukat, de tüntessék fel, hogy milyen kapcsolatban álltak vele, nevezzék meg a települést vagy a megyét és az időpontot, amikor az abúzus megtörtént.

Aki szeretné, nevével együtt tesszük közzé írását, aki viszont névtelen kíván maradni, adjon meg egy jeligét, amit szerzői azonosítóként tüntetünk majd fel.

Az elbeszéléseket 2017. december 31-ig várjuk a tegedis2017@gmail.comcímre.

 

 

Temesvár, 2017. október 28.

Magyari Sára

elnök


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'