Hétfõ, 2018. október 22., 12.40

A Szent Ferenc Alapítványnál már járt a Mikulás

A Szent Ferenc Alapítványnál már járt a Mikulás
A Szent Ferenc Alapítványnál már járt a Mikulás

Idén is megérkezett a várva várt Mikulás az Erdőhegyi Általános Iskolába, ahol már hetek óta készültek a gyerekek, verseket, énekeket, táncot tanulva, Bálint Mária nevelőnő vezetésével. Feldíszítették az iskolát, a tantermüket a nagy alkalomra, szorgalmasan készültek az órákra, figyeltek egymásra és magatartásukra, hogy csak jót halljon róluk az ajándékosztó.

Idén is hosszú utat tett meg a Mikulás, Esztergomból és Dunaföldvárról indult, azért érkezett, hogy átadja ajándékcsomagjait annak a huszonöt diáknak, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközijében töltik délutánjaikat. Idén az adományosztók négy Mikulást indítottak útnak, négy útvonalon, 18 tonna élelemmel, 2640 csomagot osztanak ki, 66 napköziben és gyermekotthonban, valamint öt kórház gyermekosztályát is felkeresik. A Mikulás segítői 35-en vannak, 21 gépkocsival indultak útnak, hogy örömet szerezzenek a nehézsorsú gyermekeknek.

December elsején, reggel fél kilenckor vidáman, énekelve köszöntötték a Mikulást iskolánk diákjai, akikhez idén Ágyáról két tanuló csatlakozott, Koncsek Éva nevelőnő kíséretében. Minden szavaló külön jutalmat is kapott, sőt a szépen éneklőket is megjutalmazta a nagyszakállú ajándékosztó. A Mikulásnak rajzokat is készítettek, amelyeket szeretettel adtak át. A sikeres műsor után a gyerekek megkapták ajándékaikat, édességcsomagot és mikulássapkát, elfogyasztották a Bálint Mária nevelőnő által készített szendvicseket, süteményeket és teát.

Az előadás összefoglalóját megtekinthetik a Youtube-on, Sime Sorin tanár úr összeállításában. Az Mikulás-csapatnak jó utat kívánunk, és szeretettel visszavárjuk őket jövőre is!

Sime Judit


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'