Fresh Corner
Csütörtök, 2019. április 25., 13.09

A tanfelügyelőség a pedagógusok és szülők partnere

A tanítók szeptember 12-i tiltakozása végkimeneteleként Anca Stoenescu megyei főtanfelügyelő és Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes fogadták a tanfelügyelőség vezetőségéhez intézett petíció leadóit, a német elemi oktatásban részt vevő tanítókat.

Nagy port kavart és elégedetlenséghez vezetett az augusztusban elfogadott 9-es számú sürgősségi kormányrendelet, amely szerint a kisebbségek nyelvén működő iskolákban a tanítók nem oktathatják a román nyelvet és irodalmat.

Szeptember 12-én az Arad Megyei Tanfelügyelőség székhelyén kiosztották a posztokat, eközben az udvaron a kisebbségi elemi oktatásban részt vevő tanítók csendesen tiltakoztak a rendelet ellen. Körülbelül 3 óra várakozás után a németet tanító pedagógusok beadtak egy petíciót a tanfelügyelőségre, ahol aztán fogadták és meghallgatták őket.

„Azt Önök is tudják, hogy a miniszteri rendeletet a tanfelügyelőség végre kell hajtsa. Mi továbbítjuk az Önök álláspontját, és reméljük, hogy a jövő hét folyamán konkrét válasszal, megoldással szolgálhatunk. Tisztán és világosan el fogjuk mondani a minisztériumban, hogy a mi megyénkben nincsenek problémák a román nyelvvel, a kisebbségi oktatásban az elemiseknek is kitűnő eredményeik vannak, jól teljesítenek. Ebben a helyzetben mi – a tanfelügyelőség, és Önök – a pedagógusok, szülők partnerek vagyunk” – nyilatkozta a jelen lévőknek Anca Stoenescu.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'