MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.43

A tanügyminiszter üdvözli az UVVG megnyilvánulásait

A Vasile Goldiş Nyugati Egyetem (UVVG) az Oktatási Minisztérium égisze alatt 2018-ban számos, a Nagy Egyesülés 100. évfordulójának tulajdonított eseményt, rendezvényt szervez.

Az oktatási intézmény többek között a 2003-ban felavatott Vasile Goldiş Emlékmúzeumot rendezné át és fejlesztené nemzeti múzeummá, ugyanakkor az épület elé egy Goldiş-mellszobrot állítana bronzból. A tervek közt szerepel, hogy az egykori román pedagógus, politikus szülőfalujában – mely a nevét viseli – felújítsák és múzeummá alakítsák a meglévő emlékházat. Az oktatási intézmény 2018-ban megvalósítandó dolgai közt szerepel még számos konferencia, tudományos és kulturális esemény, melyek a Nagy Egyesülés centenáriumához kötődnek.

Az egyetem vezetősége a tavalyi év végén elküldte a tanügyminiszternek a 2018-as cselekvési tervet, melyre Liviu Pop személyesen, levélben válaszolt az egyetem rektorának, dr. Coralia Cotoraci asszonynak.

„Kérem, fogadják az én személyes és a tanügyminisztérium munkatársainak teljes elismerését a centenárium méltó ünneplése érdekében tett erőfeszítéseikért. A Tanügyminisztérium tudomásul vette az Önök szándékát – mely szerint a felsorolt eseményeket intézményünk égisze alatt kívánják megrendezni –, és besorolta azokat a 2018-ban támogatott cselekvési tervébe” – írja Liviu Pop tanügyminiszter az UVVG rektorának címzett levélben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'