Hétfõ, 2018. július 16., 23.22

A Tebában nyitja az évadot a filharmónia

A Tebában nyitja az évadot a filharmónia
A Tebában nyitja az évadot a filharmónia

Egészen alternatív környezetben nyitja az idei őszi, 2017–2018-as hangversenyévadot az Aradi Állami Filharmónia. Az ünnepi előadásra szeptember 30-án, szombaton 19 órakor kerül sor az aradi volt Teba gyár csarnokában (Splaiul Mureșului 6. sz., a környezetvédelmi ügynökséggel szemben).   

A filharmonikusok Ludwig van Beethoven utolsó befejezett, a 9. (d-moll) szimfóniával (op. 125.)kezdik az évadot, Cristian Neagu karmester vezényletében. A közönség Adela Zaharia (szoprán), Mihaela Ișpan (mezzoszoprán), Marius Vlad Budoiu (tenor) és Köpeczi Sándor (basszus) szólistákkal találkozhatnak, az akadémiai kórust ezúttal is Robert Daniel Rădoiaș vezeti. 

Adela Zaharia szólistáról egyébként nem árt tudni, hogy világ egyik leghíresebb, Operalia – Placido Domingo nevű operaversenyének a kétszeres győztese. Mihaela Ișpan a Bukaresti Opera egyik legjobb hangja, Marius Vlad Budoiu gazdag repertoárral és számos külföldi fellépéssel büszkélkedhet, Köpeczi Sándor zenei karrierjét a Budapesti Filharmóniában kezdte.   

Az előadásra kiválasztott remekmű, a neves előadók és a szokásostól eltérő környezet minden bizonnyal sokak érdeklődését felkelti, még akkor is, ha akusztikai szempontból a csarnok a nyomába sem ér a Maros-parti Kultúrpalota hangversenytermének. Mivel azonban a Kultúrpalota restaurálási munkálatait nem sikerült befejezni évadnyitóra, az elkövetkezőkben a filharmonikusok alternatív környezetben lesznek kénytelenek gyönyörködtetni a hallgatóságot.

Jegyek kaphatók a filharmónia pénztáránál (nagyszínház épülete) hétfőn és kedden 9–13, szerdán 12–16, csütörtökön 9–13, pénteken 9–13, illetve 17–19 óra között. Szombaton 17 és 19 óra között lehet jegyeket váltani a Tebánál. Egy jegy ára 20 lej, kedvezményesen 10. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'