https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 22.17

A Tiltott Csíki Sör kóstolója az Aradi Magyar Napokon

A Tiltott Csíki Sör kóstolója az Aradi Magyar Napokon
A Tiltott Csíki Sör kóstolója az Aradi Magyar Napokon

A sörkóstolón a következő söröket fogják bemutatni az érdeklődőknek, az Aradi Magyar Napokon szeptember 28-án, szombaton 15 órától a nagysátorban, a Román–Magyar Megbékélési Parkban: Tiltott Csíki Sör, Tiltott Csíki Barna Sör, Tiltott Csíki Krém Sör, Tiltott Csíki Vadmálna Vitaminsör, Tiltott Csíki pIPA.

A gyártók különlegesen tiszta vízre és a helyi kitűnő adottságokra alapozva Csíkszentsimonban építették fel a Csíki Sör Manufaktúrát. A manufaktúrájukban hagyományos sörfőző technológiát használnak. Náluk a sör csak természetes úton érik, a természet folyamataiba mesterséges érlelés gyorsítókkal, kiegészítő anyagokkal, vegyületekkel nem avatkoznak be. A helyi többségi tulajdonban lévő Csíki Sör Manufaktúrában megközelítőleg 100 székely ember dolgozik. Együttműködve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, kutatva, tisztelve és felelevenítve közös múltjukat, ők maguk alakítják ki receptjeiket. Így biztosítják, hogy sörük csíki és egyben valódi székely sör legyen.

A kóstolóra a helyek száma korlátozott, jelentkezni az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca, 32. szám) lehet. A részvételi díj elővételben 20 lej. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'