JelenHaz
Csütörtök, 2019. március 21., 11.44
Az elhízás elleni küzdelem európai napja

A túlsúly nem csupán esztétikai probléma

A túlsúly nem csupán esztétikai probléma
A túlsúly nem csupán esztétikai probléma

A világon 2,1 milliárdra teszik a túlsúlyos vagy elhízott emberek számát. Az elhízás globális probléma, mely egészségünket és a környezetet egyaránt súlyosan veszélyezteti, többek között növeli a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az ízületi panaszok kockázatát is.

Május 22-én tartják az elhízás elleni küzdelem európai napját, amikor Európa számos országában különböző rendezvényekkel igyekeznek motiválni és támogatni a túlsúlyos polgárokat arra, hogy megtegyék azokat az életmódbeli változásokat, amivel fenntarthatják egészséges testsúlyukat, javítva ezzel életminőségüket, élettartamukat.

Az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) is csatlakozik a mozgalomhoz, és május 20–30. között tartja felvilágosító kampányát megyeszerte.

Az Arad megyei háziorvosok kimutatása szerint 2016-ban 797 új túlsúlyos beteget jegyeztek, 2017 első trimeszterében pedig már 56 elhízásos esetet vettek nyilvántartásba, összesen jelenleg 13 402 túlsúlyos páciens van, akiről tudnak.

„A tanintézményekben sorra kerülő kampányunkkal szeretnénk a fiatal generáció figyelmét felhívni az egészséges táplálkozás/életmód fontosságára, valamint az elhízás okozta súlyos egészségügyi problémákra” – áll a DSP közleményében.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'